Vill du semestra med med kändisarna?

Då ska du åka hit!

Foto: AP
Sångerskan Jennifer Lopez, 40, och Marc Anthony, 40, på fashionabel båtutflyt utanför Capri tillsammans med den italienska designerduon Domenico Dolce, 50, och Stefano Gabbana, 46.
NÖJE

Om du vill du träffa kändisar på din charter så är det de här är platserna som glittrar mest i Sydeuropa.

Bland stjärnornas favoritresmål finns både klubbtäta lyxorter och vackra naturområden.

Foto: AP
George Clooney köpte sitt hus vid Comosjön 2002 för 100 miljoner kronor.

Ibiza

Spanska ön Ibiza fortsätter locka kända turister med sin mix av sol och sena nätter. En av de största attraktionerna på ön förra sommaren var Leonardo DiCaprio, 34.

Capri

Italienska ön Capri har varit ett populärt turistmål för berömdheter ända sedan 1800-talet. Då handlade det om konstnärer och författare som sökte sig dit för arbetsro och inspiration. Dagens berömdheter söker snarare en plats där de kan kombinera spektakulär natur och historiska sevärdheter med exklusiv shopping och lyxliv.

Sångerskan Jennifer Lopez, 40, och Marc Anthony, 40, slappade på en fashionabel båtutflykt utanför Capri i somras.

Saint Tropez

Medelhavets kändismecka Saint Tropez är en plats med en lång historia. Staden är döpt efter den kristna martyren Saint Torpes som avrättades år 65 av den romerska kejsaren Nero. Men det är inte för sin historia som den lilla fiskebyn blivit världskänd.

På 50-talet satte den franska filmikonen Brigitte Bardot, 74, Saint Tropez på kartan genom filmen ”Och gud skapade kvinnan” som utspelar sig i den soliga semesterorten. Världens jetsetare fick upp ögonen för byn och numera har fiskestånden bytts ut mot exklusiva butiker och trendiga klubbar.

Como

Comosjön ligger i norra Italien och är främst känd för den vackra naturen och för de exklusiva villor som omgärdar sjön. I Villa Oleandra bor Hollywood-charmören George Clooney, 48, och han gillar att ha kända vänner på besök. Varje sommar avlöser en tät ström av Hollywood-stjärnor varandra i villans många rum.

ARTIKELN HANDLAR OM