Bli blond i sommar!

Tipsen som gör dig sommarblond utan att skada håret

NÖJE
Frisörgurun Franck Provost.

Vill du ljusa upp ditt redan blonda hår kan du antingen välja att använda en ljus färg eller att blondera med hjälp av slingor. Om du färgar måste du underhålla färgen ungefär var sjätte vecka. Gör du slingor blir utväxten inte lika tydlig och du kan vänta upp till tre månader mellan behandlingarna.

Vill du däremot blondera ett cendré-färgat hår är kan det vara klokt att ljusa upp håret successivt, med några månaders mellanrum, i stället för att bli platinablond direkt.

Håret kräver extra vård

Oavsett vilken typ av hårfärg du använder – glöm inte att behandla håret med extra vårdande och färg-bevarande produkter för att skydda den nya nyansen.

Har du riktigt mörkt hår, men vill bli blond? Då ärett besök hos frisören en god idé.

– Ett hår kan ljusas upp som mest tre nyanser ifrån det egna utgångsläget, säger stjärnfrisören Franck Provost.

– Det finns många bra hemmafärgningsprodukter, men jag skulle rekommendera att besöka en frisör om du inte har vanan inne att blondera dig själv, fortsätter han.

Det uppljusade håret kräver intensivt närande vård – så passa även på att investera i bra hårvård efter behandlingen.

FAKTA

Styla svallet som Kristin Cavallari

Frisörgurun Franck Provost har 600 salonger i världen, ett eget hårvårdsmärke och stylar ofta Hollywood-stjärnor inför röda mattantillställningar.

Här guidar han dig till ett lika glamouröst strandhår som Kristin Cavallari:

1. Preparera håret med en stylingprodukt som ger struktur och stadga. Locka sedan längderna lätt med en locktång, utan att pressa för hårt. Ett tips är att vinkla locktången så att spetsen pekar nedåt och lätt dra locktången nedför hårslingan, med tången något öppen.

2. Ge frisyren ännu mer nonchalant strandkänsla genom att vända huvudet upp och ner och rufsa om försiktigt.

3. Fixera sedan lockarna med stylingsprej.

— Den viktigaste stylingprodukten är och förblir den fixerande sprejen som sätter hela frisyren på plats, tipsar Franck Provost.