Klicka hem din garderob

1 av 16
Underlinne,399 kr och trosor, 179 kr, bric–a-brac.se
NÖJE

Gör det enkelt för dig – shoppa på nätet. Så här hittar du internetfynden till både vardag, jobb och fest. Kolla in bildspelet ovan!

Foto: mikael gustavsen
Grå kavaj med rynkad ärm, 550 kr, bonaparte.se. Linne med spets, 595 kr, ewaiwalla.se. Brun skinnkjol, 249 kr, ginatricot.se. Portföljväska, 299 kr, ginatricot.se. Armband, gult och grönt i läder, 375 kr/st, littmarckshop.e-butik.se.

Bästa tipsen

Tänk på totalen! Porto tillkommer nästan alltid och beställer du från en utländsk sajt betalar du även tullavgift. Är det otydligt på sajten vad totalpriset blir? Mejla kundtjänst, så slipper du obehagliga överraskningar.

Kompisshoppa! Bjud väninnorna på en shoppingkväll, med några glas vin och snabb internet­uppkoppling. Genom att sambeställa delar ni på fraktkostnaderna.

Prenumerera! Registrera dig på dina favvo-sajter så får du nyhetsbrev med tips om reor, kampanjer och erbjudande om fraktfritt.

Storleken har betydelse

Storlekar varierar mycket beroende på var plagget/skorna är tillverkade. Har du ett par skor i storlek 37, tillverkade i Kina, som passar, köp då storlek 37 även på webben om de kommer från Kina. Framgår det inte var plagget/skorna är tillverkade? Mejla kundtjänst!

De flesta sajter har bra verktyg för att guida till rätt storlek. Mät midja, byst och höfter och jämför med sajtens guide. Och nej, det funkar inte att tänka: ”Bara jag går ner 5 kilo”.

Får man öppet köp? Ja, det flesta internetsajter tar emot returer, men ofta kan du få betala portot. Ibland kan det vara mer lönsamt att själv sälja vidare till kompisar eller på nätet.

Bra special-sajter

Shoppa lyxigt: net-a-porter.com
Sno stilen av kändisarna: asos.com
Om du älskar vintage: newvintage.se
Kläder i större storlekar: venusogmarsxl.dk
Underkläder för storbystade: bravissimo.com
Frossa i accessoarer: kyssjohanna.se, cocoo.se

Stylist: Elin Zetterlind Milleurd