Styla dig från dag till natt

NÖJE

En ny accessoar, andra skor, kanske en utbytt topp. Karoline Andersson visar hur du går från vardagssnygg till partypingla i ett nafs.

LJUSA BYXAN

Den tunna ljusa byxan hade sitt stora genombrott i början av året. Passar perfekt för dig som gillar maskulina snitt, samtidigt som den går att matcha med söta överdelar och ett par klassiska pumps. Satsa på en högre midja om du vill få fram en mer feminin känsla och markera dina former.

Silverfärgade accessoarer gör sig bra till ljusa toner och ger en cool effekt. Vill du öka den maskulina känslan är det snyggt med kavaj och ett par brogues! Låt skorna göra jobbet här. Satsa gärna på ett par öppna skor så slipper du känna dig instängd, och välj lyxigare material och ett stort halsband till kvällen!
 

LÅNGKJOLEN

Den enfärgade långkjolen såg vi hos Jil Sander under den senaste visningen för vår- och sommarkollektionen. Sedan dess har vi sett den överallt. Välj en kjol i din favoritfärg och använd den natt och dag! För att använda kjolen till vardags kan du leka lite med kontrasterna. Satsa på ett par slitna tygskor, några favoritarmband och en bekväm överdel. Till kvällen kan du tänka på starka kulörer och neon för en färgsprakande outfit. Bryt av med en vit topp i ett lyxigt material för att öka festkänslan i din look.
 

KLÄNNINGEN

För att en klänning ska fungera både dag och natt bör du satsa på något enkelt i en fin färg. Sköna material som kan andas är det viktigaste. Lägg i stället allt fokus på accessoarerna och satsa på ett par sotade ögon till festen. Fina små väskor och skor som syns är hemligheten. Vill du förändra klänningen ännu mer är det snyggt att markera midjan med ett skärp i metallic.
 

SHORTSEN

Ingen sommar utan shorts! I stället för att hänga upp sig på en trend är det viktigt att du hittar en modell som passar din kropp. Testa dig fram! Ett par klassiska denimshorts är en bra investering som passar vid alla tillfällen och är enkla att matcha med lite vad som helst. För en sportig och kaxig look är det snyggt med den tunna bomberjackan. När kvällen närmar sig byter du till en söt blus! Byt ut de platta skorna och satsa på ett par fina klackar. För att inte kapa av benen är öppna skor ett bra val.

AV: Karoline Andersson

Foto: Mikael Gustavsen