Trendstyla dina sommarshorts!

NÖJE

Högsommaren är här! Det betyder bara ben. Den här säsongen är du mest trendrätt i shorts. Styla maskulint eller feminint – det finns en stil för alla kroppar och smaker.

SILKESSHORTSEN

Passar superbra till festen i stället för det lilla fodralet eller sommarkjolen. Matcha dem gärna med andra skira material, men utan glans. Material som bomull, denim och metall funkar toppen.

I smyckesväg är det snyggast med enfärgat och ganska avskalat. Undvik för mycket bling, det blir för glammigt! Välj också bort alltför skrikiga färger, utan bär dina silkesshorts med dova eller metalliska komplementförger. Den metalliska trenden är stor i sommar och håller i sig till hösten!

Säkraste kortet är att ha en bomullstopp instoppad i shortsen och ett läckert halsband runt halsen. Och du - med ett par klackar till shorts med hög midja skapar du illusionen av milslånga ben!

MILITÄRSHORTSEN

Våga blanda militärfärgat och beige med starka lysande färger, en kombination som kanske inte klingar helt rätt i huvudet men som höjer modegraden med 100 procent när du väl sätter dem på dig. Den skrikiga färgen är sommarens hetaste, och det är så här du matchar den!

Militärshortsen är perfekta för dagsutflykten, eller på semestern för uteserveringshäng en lördagseftermiddag.

Gör dig avslappnat sommarchic, men med en laidback och kaxig känsla, styla med skira material och siden.
BUBBELGUMSSHORTSEN

Bär de rosa shortsen i stan, antingen på shoppingrundan eller på långlunchen med kompisarna. De ger en lekfull känsla, men för att undvika att se för söt ut är det viktigt att bryta av med tuffare styling. Ett par grova sommarkängor i mocka gör jobbet, eller för den delen mc-jackan i läder, en klassiker som alltid är trendig. Styla gärna med plagg i samma färgskala, antingen grövre eller skira material, men undvik söta bomullstoppar. Matcha med få smycken, eller testa med inga alls för att få en så avskalad look som möjligt. Sött och minimalistiskt är två trender som går hand i hand – en stilren läderväska funkar perfekt till.

JEANSSHORTSEN

Ska du på parkhäng eller festival? Då är jeansshortsen givna. Det går knappt att styla ett par jeansshorts fel, bara rätt! I sommar ska du dressa upp dem, även om det är festival som gäller. Kör indianinspirerat med franstopp och mönster - som kommer stort i höst, eller med en klassisk vit skjorta med en twist som syntes överallt på catwalken inför hösten. Här är det bara att brassa på med smycken! I färg, guld och silver. Gärna stora! Och perfekt med den lilla väskan på axeln. Ett par grova skor passar bäst till, och snyggast är färgskalan vitt, orange, randigt, beige och grönt. Några av sommarens trendfärger!

Av: Billie Josephson

Foto: Mikael Gustavsen