Bea Szenfeld designar årets Pride-smycke

Foto: Julius Lindblom
NÖJE

Idag presenteras årets dogtag – ett smycke designat av modekreatören Bea Szenfeld. Dogtagen tas fram varje år av Stockholm Pride tillsammans med en designer och ges till festivalens besökare när de köper en veckobiljett.

Varje år sedan den första festivalen 1998 har en designer utformat en dogtag, ofta ett smycke eller en accessoar. I år är temat "Tillsammans" vilket Bea Szenfeld tagit fasta på då hon designat ett smycke i form av ett vaxat band med en guldbehållare som innehåller en inspirerande text. Smycket är menat att ge bäraren styrka och en förmåga att inte glömma bort sig själv. Tillsammans med vänner, assistenter och frivilliga har hon producerat och packat de drygt 8 000 dogtagsen i sin ateljé i Solna.

Bea Szenfeld har tidigare skapat flera egna klädkollektioner samt arbetat med stora internationella namn som Stella McCartney och Tommy Hilfiger. Den allra första dogtagen designades av Efva Attling och sedan dess har bland andra Lars Wallin och Christer Lindarw formgett varsin accessoar.

Stockholm Pride pågår mellan 31 juli och 4 augusti.