Vägen till drömjobbet

Sofis modes chefsstylist Pamela Bellafesta ger sina bästa tips

NÖJE

Drömmer du om ett jobb som stylist?

Tävla i Sofis modes Stylistkampen – vinnaren får styla Sofi Fahrman i ett modereportage i tidningen.

Här ger chefsstylist Pamela Bellafesta sina bästa tips hur du kapar drömjobbet.

Sofis modes chefsstylist Pamela Bellafesta vet hur man kapar drömjobbet – stylist på Sveriges mest populära modebilaga.

Kontakta stylistagenturer. Berätta att du finns tillgänglig som assistent. Var beredd på att arbeta mycket för lite pengar i början – se det som en utbildning.

Sök jobb som modeassistent. De stora modetidningarna söker nya assistenter varje år. Kolla upp när det är dags och förbered dig med ett välskrivet CV. Tänk på att inte komma till intervjun uppklädd till tänderna – det är hårt arbete som väntar och då passar det inte att strutta omkring i tolvcentimetersklackar.

Starta en modeblogg. I dag är det många som blir upptäckta genom sina bloggar. Försök att vara så unik som möjligt, så din blogg sticker ut i mängden. Men kom ihåg att det här bara är en inkörsport till att en dag kunna jobba inom modebranschen – ingen blir etablerad stylist genom att bara blogga.

Tänk på det här när du stylar

Var noga med silhuetten. Det viktiga är att plaggen sitter bra – är klänningen för stor så nåla in eller sätt en klämma i ryggen.

Vårda plaggen (och relationen till butikspersonalen). Tejpa alltid skornas sulor så att de inte blir förstörda, använd klämmor i stället för nålar om tyget är känsligt. Var försiktig när modellen byter om så att det inte kommer smink på plaggen. Stryker du fina plagg – lägg en bakhandduk ovanpå så att det inte blir några märken.

Håll en professionell och trevlig attityd till din omgivning. Att få ett snyggt modejobb kräver bra teamwork.

ARTIKELN HANDLAR OM