Är du Sveriges nästa stjärnstylist?

NÖJE

Nu börjar jakten på Sveriges nästa toppstylist.

Var med och tävla du också!

Vill du styla Sofi Fahrman?

Har du bara mode och styling på hjärnan? Här är din chans att få visa vad du kan – ställ upp i vår tävling Stylistjakten!

I Stylistjakten kan ni tävla genom att styla er själva eller en kompis.

Kom och besök oss på turnén, där vi ger er full tillgång till stylingverktyg och produkter. Vi har även en garderob full av kläder och accessoarer från JC som ni får låna under fotograferingen.

Er styling fotas sedan av en fotograf och Samsungs nya kamera NX10.

Varje vecka kan sedan läsarna gå in och rösta på sitt favoritbidrag och utse vackans vinnare. Veckovinnarna kommer sedan att tävla i en stor final i slutet av sommaren där en jury kommer att bedöma bidragen.

Vinnaren om juryn anser har stylat snyggast presenteras efter turnén och får vara med och styla Sofi Farhman i ett stort modereportage. Reportaget publiceras i Sofis mode i höst.

Läs mer på sofismode.se!

FAKTA

Här kan du besöka oss på Sofis modes sommarturné:

1-3 juli, Västerås

8-10 juli, Sundsvall

14-16 juli, Båstad

18-20 juli, Halmstad

28-30 juli, Visby

Tänk på detta när du stylar!

Sofis modes chefsstylist Pamela Bellafestas bästa tips.

Var noga med silhuetten. Det viktiga är att plaggen sitter bra – är klänningen för stor så nåla in eller sätt en klämma i ryggen.

Vårda plaggen (och relationen till butikspersonalen). Tejpa alltid skornas sulor så att de inte blir förstörda, använd klämmor i stället för nålar om tyget är känsligt. Var försiktig när modellen byter om så att det inte kommer smink på plaggen. Stryker du fina plagg – lägg en bakhandduk ovanpå så att det inte blir några märken.

Håll en professionell och trevlig attityd till din omgivning. Att få ett snyggt modejobb kräver bra teamwork.