Ola: ”Alltid lika kul att spela inför bara tjejer”

Gjorde storsuccé på torsdagens Girls Night

1 av 3
Även Ola sätter många hjärtan i brand. Han kommer att uppträda på Sofis modes Girls Night–fester under sommaren.
NÖJE

Popstjärnan Ola gjorde ett bejublat uppträdande på tjejfesten Girls Night i Båstad i torsdags.

Ikväll kör han igen – då sommarturnén dragit vidare till Halmstad.

Vi snackade turnéminnen, uppladdning och tjejer med flickfavoriten från Lund.

Sofis modes turné i sommar–Sverige fortsätter. I helgen var det Båstad och tennisveckorna där som fick besök. Ikväll är det Halmstad.

I varje stad ordnas tjejfesten Girls Night, där Sofi Fahrman bjuder på in till fest med modevisningar och uppträdanden. Artisterna Darin, Ola och Ola Joyce turas om att stå på scen.

I Båstad var det Ola som fick underhålla den solbrända och partysugna publiken. Flickfavoriten Ola gjorde storsuccé bland tjejerna.

– Drömpubliken är en publik som är där för att ha lika roligt som jag. Det var riktigt skön respons i Båstad, säger Ola som nu förbereder sig för kvällens Girls Night i Halmstad.

Ola, som trots att han bara är 24 år, redan har en imponerande meritlista med en åttondeplats i Idol, flera listettor och medverkan i Melodifestivalen.

Blir du någonsin nervös av att gå upp på scen?

– Det är väldigt olika hur nervös jag blir, det beror väldigt mycket på vilken sinnesstämning jag är i. Men tror aldrig jag har blivit så nervös att det har varit jobbigt, men det kanske kommer i Halmstad idag...

Hur laddar du innan du går upp på scen?

– Det är också väldigt olika, har haft en hel del tvångstankar som jag var tvungen att beta av innan varje gig men dom är nästan helt borta nu. Till exempel var jag tvungen att knacka tre gånger i tre material innan jag gick upp på scenen – ni fattar vilken nivå vi är på då. Men nu softar jag ganska mycket precis innan och stundtals är jag nästan för lugn.

Vad är det galnaste du varit med om under din karriär?

– Det har hänt en hel del under de här fem åren. Några i publiken har flaschat vissa kroppsdelar, det har flugit upp en hel del grejer på scenen som trosor, solglasögon, brev och choklad. För något år sen kom det fram en mamma och en dotter efter ett gig och mamman frågade helt seriöst om jag ville gifta mig med hennes dotter. Hon visade upp ett foto på sin gamla bröllopsklänning som dottern skulle ärva av henne och förklarade att den kommer bli väldigt vacker på henne.

Trots erbjudanden som detta är Ola singel, och inför kvällen spelning i Halmstad ser han fram emot en lika glad och vacker publik som i Båstad.

– Det är alltid lika kul att spela inför bara tjejer.

Har tjejerna i Halmstad en chans?

– Jag tror absolut att jag skulle kunna träffa min flickvän i publiken...

FAKTA

Ola

Namn: Ola Svensson

Född: 23 februari 1986

Kommer från: Lund

Meriter: Åttondeplats i Idol 2005, etta på singelistan 2006 med singeln ”Rain” och 2007 med ”Natalie”. Turnérade med ”Digiloo” och vann ”Körslaget” 2009. Deltog i Melodifestivalen 2010 med låten ”Unstoppable” och kom på sjunde plats i finalen.

Aktuell: Uppträder på Sofis modes sommarturné och släppte sin andra singel ”Overdrive” för några månader sedan. Nytt album kommer 15 september.

ARTIKELN HANDLAR OM