Elias, 23, från Falun studerar mode i Paris

Nu tävlar han i Stylistjakten

1 av 4 | Foto: Elias Moussa
Design och styling Elias Moussa.
NÖJE

Sofis mode letar efter Sveirges nästa stjärnstylist i tävlingen Stylistjakten.

En av de som tävlar är Elias Moussa, 23, som flyttat från Falun till Paris för att studera mode.

– Jag har strävat efter detta större delen av mitt liv, säger han.

Jakten på Sveriges nästa stjärnstylist fortsätter. Sofi Fahrman och hennes team turnérar landet runt och ordnar fester, aktiviteter – och tävlingen Stylistjakten.

En av de som tävlar är Elias Moussa, 23, från Falun. Han skickade in sitt bidrag till tävlingen via mail redan första veckan.

– Jag fick tips som jag fick från en kompis och det lät som en kul grej. Att jag mer eller mindre har skapat alla plagg och accessoarer själv och dessutom fotat och stylat samtliga bilder gör det extra kul, säger Elias.

Designar sina kläder själv

Han beskriver sin styling som ombytlig.

– Jag siktar inte på en unik stil utan strävar efter att anpassa mig efter olika projekt och människor.

Mode är Elias Moussa stora intresse – och det han vill ägna sin framtid åt.

– Mode har alltid varit ett stort intresse. Jag har ritat och designat så länge jag kan minnas och vetat vad jag vill hålla på med och strävat efter det under större delen av mitt liv, säger han.

Studerar i Paris

För att kunna nå sin dröm, att ha ett helt eget klädmärke, flyttade han efter gymnasiet till modets huvudstad Paris. Där studerade han mode i två år på Paris American Academy och slutför nu sitt sista studieår på International Fashion Academy.

– Paris är Paris! Det är modets huvudstad och allt som hör därtill. Det är en fantastisk inspirationskälla med så mycket som sker hela tiden. Jag sökte till olika skolor runt om i Europa men bestämde mig för att plantera mitt frö där haute couturen en gång började, säger Elias.

Inspireras av storstaden

Att flytta från lilla Falun till miljonmetropolen Paris beskriver han som en utmaning – men värt det för den inspiration det inneburit.

– Att flytta från lilla Falun och Sverige till Paris är helt klart en utmaning. Ett nyytt land, nytt språk, ny miljö, ny kultur. Det är som att bli pånyttfödd, man får börja om och anpassa sig helt enkelt. Det har inte varit det lättaste men med lite mod och drömmar kan man lyckas var som helst!

Har chans att gå till final – du avgör

Hittills har Elias Moussa gått till final i Stylistjaktens vecka 1, där hans bidrag går att rösta på. Om han får flest läsarröster av de som tävlar den veckan går han till den stora finalen i början av augusti, där vinnaren vinner det prestigefyllda uppdraget att få styla Sofi Fahrman till ett modereportage i Sofis mode.

– Eftersom jag inte är proffesionell stylist eller designer så får jag göra mitt bästa att framhäva och kunna sälja mina kreationer utan att det ska se för ”hemmagjort” ut. Låt naturen och olika miljöer vara din största accessoarer, tipsar han.