”Jag har inte märkt hur stor låten är förrän nu”

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
NÖJE

Han har slagit igenom hos svenska folket med hiten ”Om sanningen ska fram”.

Nu berättar Eric Amarillo om kändiskapet och förväntningarna från fansen.

– De retar sig på mig när de ser mitt ansikte. De tror att jag ska vara en söt 20-åring och så är jag en 40-årig gubbe, säger han.

Eric Strandberg, eller Eric Amarillo som han är känd som, är mannen bakom sommarens stora hit ”Om sanningen ska fram”.

Tidigare har han turnerat runt som dj och är en av medlemmarna i gruppen The Attic.

Känd bland folket

I och med sin stora hit i sommar blev han känd med hela svenska folket, men att vara känd är inte alltid så roligt.

– Jag kan knappt gå på Drottninggatan i Stockholm längre. Jag har jobbat så mycket så jag har inte haft så mycket fritid. Jag har inte märkt hur stor låten är förrän nu.

– Jag kan inte gå ut utan att det kommer fram folk. När jag gick ut från hotellet för några dagar sedan stod det en massa folk som ville fotografera mig. Det är inte artisteriet som jag vill åt, jag vill skapa musik. Vi har varit anonyma och jag försöker hålla en anonym profil, men det är svårt, säger han.

”Stör sig på min text”

Han berättar att många tror att han ska vara mycket yngre.

– Folk kräver ett ansikte, men det besvikna när de ser mitt ansikte. De retar sig på mig när de ser mitt ansikte. De tror att jag ska vara en söt 20-åring och så är jag en 40-årig gubbe som ser ut så här. Många stör sig på min text, men hade jag varit 20 år hade jag inte kunnat skriva den här texten.

”Älskar låten”

Kändisskapet har gjort att det skrivs en hel del kommentarer på internet, men han försöker att inte läsa dem.

– Många älskar låten men de stör sig på mig och de skriver elaka saker på nätet. Som i dag när jag klev ur min taxi var det någon som skrek fuck you. Jag blir mest ledsen för deras skull, jag gör ju det jag vill.

I sommar turnerar han med Sofis Mode turné och det första stoppet är Båstad under tennisveckan – och efter det går turnén vidare till Visby.

– Jag har varit i Båstad massor av gånger och spelat musik som dj.  Jag har varit här med Attic, det är nästan som om jag hamnar här varje sommar. Det är skitbra stämning, folk är helt galna. Det är nästan som om man inte vill vara på andra sidan, i publiken. Jag är kanske för gammal eller för smart för det. Båstad slår alla rekord.

– Det känns som om svenska folket laddar upp under hela vinterhalvåret, det är ett uppdämt behov under den trista vintern. Det är som om vi har ett extremt behov av att kalasa, säger han.

FAKTA

Eric Amarillo om mode:

”Jag älskar kläder och trender och jag har sytt egna kläder. Jag far illa om jag ser en man som som är dåligt klädd. Män fattar inte, de är estetiskt handikappade. 90 procent av männen har ingen koll. De får hjälp i en butik eller av sin flickvän. Jag är estet jag älskar parfymer och kläder. Jag tror att form och musik hänger ihop. Du kan inte vara musikalisk om du har ett par träskor. Man behöver inte köpa mycket kläder utan man kan ha kläder hemma som man kan fixa till. Jag hade ett par jeans hemma som jag köpte för flera år sedan, jag tycker det är onödigt att köpa nya så jag lagade dem själv”.