Här är sommarens värsta modemissar

Sofi berättar om kändisskapet och hur du undviker största modetabbarna i sommar

NÖJE

Hon är bosatt i New York – men är absolut inte anonym i staden.

Många svenskar stannar Sofi Fahrman på stan och vill ha tips om kvällens hetaste outfit.

Fler kommer fram där än i Sverige. Men det är bara kul, säger hon.

Sofi Fahrman bor i New York. Men befinner sig just nu i Sverige och Visby. Sofis modes sommarturné, som kommer direkt från Båstad, har nämligen stannat till på ön.

I tre dagar finns hela turnégänget på plats vid Östercentrum i Visby. Det är bara att komma förbi.

Alla som vill får chansen att bli stylade och makade av proffs och sedan även fotograferade. Tidningen letar nämligen även efter en ny läsarmodell.

– Jag kunde inte följa med till Visby på förra årets turné. Så det känns jätteroligt att vara här, säger Sofi.

Hon berättar att det är skönt att komma till Sverige på sommaren.

– Det var ganska länge sedan jag var hemma. Så jag har hunnit längta riktigt mycket. Just nu är alla på bra humör. Sverige bubblar och det är underbart.

"Från hamburgare till mode"

Under turnén kan besökarna ställa frågor till Sofi och det gör de också. Annars är hon rätt ostörd när hon rör sig ute på stan i Stockholm. Annat är det i New York.

– Jag har blivit som en levande New York-guide. Folk frågar om allt från hamburgare till mode. Men det brukar ju vara så när svenskar möts utomlands. Många blir modigare och har lättare att ta kontakt när man har något gemensamt, säger hon.

Är det jobbigt att du blir igenkänd i New York?

– Absolut inte. Det är roligt när folk frågar mig om tips. Det är den största komplimangen jag kan få.

Då får du ge några heta tips nu också. Finns det något man ska undvika om man vill få till den perfekta sommaroutfiten?

– Ja, jag tänker direkt på killar och tighta jeansshorts. Det är inte okej – någonsin. Låt tjejerna ha de tighta shortsen för sig själva.

FAKTA

Sofi tipsar: Så undviker du sommarens värsta modemissar

Om kortkort:

”Jag gillar både korta magtröjor och kortkort. Men absolut inte ihop. I dag har jag till exempel på mig korta jeansshorts men kombinerar dem med en skir skjorta, för att balansera outfiten. Då blir det både påklätt och avklätt.”

Om tunna sommarplagg:

”Just nu finns det mycket tunna och lite genomskinliga plagg ute i butikerna. Då är det viktigt att även tänka underkläder. När det är vinter kan du lätt gömma den gamla, slitna behån som är fem år gammal under en stickad tröja. Men det går inte nu. Om du vill att behån ska sticka fram lite – välj då någon med fina axelband eller en variant i en fin färg.”

Om jeansshorts:

”Undvik tighta jeansshorts om du är kille. Jag har sett en del varianter i sommar och det är aldrig okej. Så låt det vara något vi lämnar åt tjejerna.”

ARTIKELN HANDLAR OM