Så fixar du sommarfrisyren

Frisören ger sina bästa tips

NÖJE

Sol, bad och fest är roligt men det sliter på ditt hår.
Frisören Madelene Almgren ger sina bästa hårtips om hur du håller ditt hår snyggt och friskt i sommar.

Vad är ditt bästa tips när det gäller att hålla håret i bra skick i sommar?

– Mitt första tips som jag vill dela med mig av är att använda värmeskydd. Det sliter att föna, platta eller locka håret eftersom en plattång kommer upp i cirka 200 grader. Det är superviktigt att skydda håret och därför använder jag värmeskydd. Min favorit är Pro Heat från Sunsilk som är en spray som man lätt sprayar i hela håret. Det är lättast att göra när håret är blött och sedan föna det torrt eftersom håret måste vara torrt om du ska platta eller locka det, säger hon och fortsätter:

– En annan sak som skyddar håret är denna Leave-in produkt som du ska ha kvar i håret efter att du har duschat. Alltså inte skölja ur det. Den skyddar håret mot till exempel sol och saltvatten. Den är superbra att använda nu på sommaren då håret utsätts för mycket påfrestningar. Då håller du ditt hår fint och levande!

”Spraya på”

– Mitt sista tips är att införskaffa ett torrschampoo. Det är inte bra att tvätta håret för ofta så istället kan man spraya torrschampoo i hårbotten mellan tvättarna. Torrschampoo ger också volym så det fungerar även som bra stylingprodukt. Och denna från Sunsilk luktar jättegott så det är bara att spraya på!

ARTIKELN HANDLAR OM