Dagens namn: Konstantin, Conny
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tipsa oss!

Tipsa Aftonbladet och bli en del av vårt nyhetsarbete.

Om vi använder ditt tips kan vi komma att kontakta dig för mer information. Vi belönar nyhetstips som leder till publicering.

 

Skicka ditt tips till [email protected]


1. Skriv in ditt tips här

2. Bifoga bilder eller video

Tryck på "Bifoga filer" nedan för att bifoga foton eller filmer till ditt tips.

  3. Fyll i dina personuppgifter

  Secure Drop

  Har du extra känslig information att lämna? Är du orolig för att uppgifterna ska kunna spåras till dig? Genom den krypterade visselblåsartjänsten Secure Drop kan du på ett extra säkert sätt skicka tips till Aftonbladet.

   

  Läs mer och tipsa via Secure Drop

  Vad ser du?

  På Aftonbladet söker vi ständigt efter nya vinklar.
  Och som läsare är du en viktig del av vårt nyhetsarbete. Med vår tjänst Tipsa! kan du lätt skicka in tips, bilder, video och nu även filma och sända live-tv. Vi kan dessutom nå dig med lokala push-notiser och efterlysningar. Följ länken för information om hur du aktiverar push-tjänsten.


  När du inte sitter framför datorn hittar du Tipsa! i vår vanliga nyhetsapp som du laddar ner från Appstore eller Google Play.


  Filma och sänd live-tv
  Du kan filma live-tv och rapportera direkt på Aftonbladet. När du får en push-notis om något som har hänt klickar du på "FILMA LIVE" på Tipsa:s startsida och fyller i dina kontaktuppgifter. Redaktionen kommer att kontakta dig om och när din sändning publiceras på Aftonbladet.

  Karta
  Inuti Tipsa!-tjänsten finns en karta där du kan följa vad som händer och var det händer. Du kan också kolla på listan som visar aktuella efterlysningar.

  Viktigt att tänka på
  En nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt dig inte själv för några risker. Tänk på den personliga integriteten. Var  inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.
  En bra nyhetsbild eller film vill vi publicera direkt. Med appens hjälp når du vår nyhetsredaktion snabbast och din bild eller livesändning kan publiceras på Aftonbladet inom några minuter.
  En bra bild behöver inte alltid vara dramatisk. Den kan också visa något annorlunda. Som en rolig eller överraskande situation.
  Om du vill ta en bra bild – ta många. Då ökar chansen betydligt att någon av dem blir riktigt bra.
  Har du möjlighet – gå nära motivet, men komplettera med översiktsbilder.

  Så ändrar du ”Platstjänster”
  Du kan enkelt ändra ditt val om du vill ha lokala push-notiser och aktuella efterlysningar. Funktionen startas och stängs av i mobilens ”Inställningar” under ”Integritetsskydd” och ”Platstjänster”.

  Betalning
  Redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information om ditt tips.
  Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.
  Storleken på tipsarvodet beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen på sajt, i mobil och i tidningen.
  När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.
  Arvoden betalas ut som lön så snart som möjligt. 
  När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.


  Källskydd
  Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickats krypterade.
  Din identitet är skyddad hos oss men redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information kring ditt tips.
  Vill du vara anonym också för redaktionen finns det flera andra vägar att kontakta oss: du kan ringa från ett dolt nummer eller maila oss från en tillfällig e-postadress, t ex hotmail eller gmail.

  Utomlands
  Om du befinner dig utomlands kan datatrafik via mobilnätet bli dyrt. Om du är uppkopplad via wifi, tar du emot och skickar information utan extra kostnad. Själva platstjänsten i Tipsa! använder minimalt med datatrafik. 

  Kontakt
  Du når alltid Aftonbladets redaktion direkt via nyhetsappen och Tipsa! Men du kan naturligtvis också ta kontakt med oss på flera sätt.
  Mejl: [email protected]
  SMS/MMS: 71000
  Tipstelefon: 08 411 11 11
  På webben: http://www.aftonbladet.se/tipsa/