Vi vann en heldag på sjön!

1 av 3 | Foto: Johan Bratt
Susanne Andersson (till höger) och hennes kompisar njuter av seglatsen.
NYHETER

En härligt lyxig dag till sjöss.

Det var priset i Aftonbladets stora sommartävling. En solig dag i juni seglade ett 40-tal lyckliga vinnare från Skeppsbron i Stockholm.

Susanne Andersson, 30, sitter i fören på Pripps Blå-båten ”Blå Madonna”, när den lämnar Skeppsbron i Gamla stan, Stockholm.

Susanne är en av tolv vinnare i sommartävlingen som får segla med skeppet från Stockholm. Varje vinnare får ta med sig nio vänner, Susanne tog med sig jobbarkompisarna från banken.

– Det hördes ett kraftigt jubel när jag kom till jobbet och berättade att jag hade vunnit. Det kändes självklart att ta med jobbarkompisarna, säger Susanne.

Ombord finns ocskå ett helt skift från Järfälla brandstation. Förklaringen till det är brandmannen Jerry Nyberg.

– Vi jobbade helg när jag smög bort och svarade på tävlingsfrågorna. Jag hade nästan glömt att jag svarat när de ringde och berättade. Dagen efter skrev jag ut bilder på båten från internet och gav till hela skiftet. Sedan sa jag ”vi ska åka med den här”.

Efter ett par timmars segling plockar besättningen ihop en sommarbuffé. Passagerarna äter med ansiktena vända mot solen till tonerna av sommarlåtar från fartygets trubadur.

För vinnarna ombord och deras bekanta är seglatsen en skön avkoppling och en försmak av semestertider. Joacim Wallin tog med sig kompisarna från Trosa.

– Vi hör hemma på sjön. Det är en förmån att få sticka iväg och ha det friskt och skönt. Det var ingen som tvekade över att följa med, säger han.

Magdalena Stigson, 30, arbetar i vanliga fall som lärare. Långt ute i skärgården är kontrasten till jobbet tydlig.

– Det är skönt att slippa ta ansvar och låta andra sköta jobbet. Här är det jag som är eleven, säger hon.

Fem timmar senare är skeppet tillbaka i Stockholm och passagerarna går i land. Då gungar det ännu under fötterna.

Grattis!

Johan Bratt