Dagens namn: Joakim, Kim
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Väder

Snökaoset fortsätter

- 1 decimeter snö - Det blir kallare - Starka vindar

orsakade långa köer Bärgare tog hand om en flygbuss från Säve mot Göteborg som körde i diket i går. Vägen från Säve flygplats stängdes av helt under bärgningsarbetet och långa köer uppstod. orsakade långa köer Bärgare tog hand om en flygbuss från Säve mot Göteborg som körde i diket i går. Vägen från Säve flygplats stängdes av helt under bärgningsarbetet och långa köer uppstod. Foto: Foto:PETER OLAUSSON/SCANPIX

Skräckvädret – fortsätter.

Nu dundrar nästa kaosvåg med snö in.

– Södra Sverige får en decimeter till på måndag, säger Sten Laurin, meteorolog på SMHI.

I natt förväntas helgens snöoväder vara över och måndagen blir lugn – till en början. För framåt kvällen kommer ytterligare ett oväder in över landet.

– Det kommer in ett snöfall och södra Sverige, upp till Jönköping ­ungefär, får en decimeter till snö. ­Sedan ångar det på mot Stockholm på tisdagen, säger Sten Laurin.

Snön kommer in från söder

Stockholmstrakten beräknas få fem centimeter snö i övermorgon.

Som om det inte vore nog beräknas ytterligare ett oväder fylla på snötäcket i Götaland med fem centimeter på onsdag.

– Det är svårt att veta hur mycket snö som kommer, vi kanske lägger en varning för det om några dagar, säger Sten Laurin.

Alla ovädren kommer in över ­landet från söder.

– Det blir så när kall och varm luft brakar ihop. Massor av lågtryck kommer vinglande och man kan räkna med ett par snöfall till i de södra ­delarna av landet men man kan inte sätta fingret på exakt när och var, ­säger Laurin.

Inga nya snöfall i Norrland

Med snön kommer även starka kyliga vindar. Temperaturerna kommer att ligga på någon minusgrader i sydligaste Sverige till ungefär tio minusgrader i mellersta landet.

Norrland kan få ännu kallare men klarar sig nästan helt från nya snöfall.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet