Regn och rusk? Här är stjärnornas tips!

NYHETER

■ ■ Lotta Engberg ser på film när det regnar ute. Robert Aschberg meckar i verkstaden och Gustav Fridolin föreslår ett besök på biblioteket.

■ ■ Den soliga sommaren verkar snart vara ett minne blott. Meteorologerna förespår regniga veckor framöver. Vad göra nu när det regnar?

■ ■ Här är kändisarnas blöta tips.
 

Foto: Foto: HENRIK BRUNNSGÅRD

Ingvar Oldsberg, 66 år, journalist och programledare, Göteborg.

Vad gör du när det regnar?

– Till att börja med: institutionerna SMHI och SJ har rent allmänt alltid fel. Säger SMHI att det blir regn så blir det sol och SJ:s avgångs- och ankomsttider diffar på två timmar. Men om det regnar så tittar jag på tv och helst sport. Just nu tittar jag på Tour de France med Hoa-Hoa och ett gäng andra gubbar.

Tips på saker att göra när det regnar?

– Man kan ju gå in. Det är ingen kollisionskurs. Kolla gamla program med Ingvar Oldsberg, de brukar vara bra.

Foto: Foto: ROGER LUNDSTEN

Lotta Engberg, 48 år, sångerska och artist, Strömstad.

Tips på saker att göra när det regnar?

– Det är då man ska gå ut i skogen och spana sommarkantareller. Jag älskar svampplockning. Men jag tänker inte avslöja var det bästa stället är. Jag kan säga så mycket som att det är i trakterna kring där Bert Karlsson bor i Skara.

Vad gör du när det regnar?

– Då ser jag nog på en film. Gärna romantiska komedier med Hugh Grant, men då går min gubbe. Fast det spelar ingen roll. Jag kan tycka att det är lite skönt när det regnar.

Foto: Foto: LASSE ALLARD

Robert Aschberg, 59 år, radioman, Stockholm.

Tips att göra när det regnar?

– Man kan använda paraply eller ta på sig regnkläder. När man var liten tyckte man att det blev varmare i vattnet när det regnade, så det kan vara ett tips för barnen. Eftersom det är kallare i luften upplever man vattnet som varmare.

Vad gör du när det regnar?

– Det är olika. Jag går inomhus. Måste jag gå ut så går jag ut. Man får ju klä sig bara. Jag går in i min verkstad och pular. Jag har mycket maskiner och grejer som ska underhållas.

Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL

Gustav Fridolin, 28 år, språkrör Miljöpartiet, Stockholm.

Tips på saker att göra när det regnar?

– Gå till biblioteket och skaffa en bok eller låna en film. Själv tittar jag alltid på så oerhört dåliga filmer. Ju mindre man behöver tänka desto bättre är de. Så gärna amerikansk action.

Vad gör du när det regnar?

– Just den här sommaren väntar jag och min fru barn. Vänta kan man ju göra både utomhus och inomhus. Jag har dessutom förstått på min fru som gör det mesta jobbet att det inte bara är skönt när det är varmt ute.
 

Foto: Foto: STEFAN JERREVÅNG

Hedvig Lindahl, 28, fotbollsmålvakt, Kristianstad.

Tips på saker att göra när det regnar?

– Man kan passa på att pyssla hemma. Ta det lugnt och bara vara. Stänga av allt vad omvärld heter och göra något roligt. Det finns hur mycket som helst man kan göra. Sticka en mössa eller något. Jag har precis börjat på en som någon med stort huvud ska få.

Vad gör du när det regnar?

– Jag tittar gärna på en bra film. Det ska vara lite i stämning med vädret, så snarare drama än soligt och glatt. Det ska vara lite känsla i det.

Foto: Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

Nanne Grönvall, 49 år, artist, Stockholm.

Tips på saker att göra när det regnar?

– Läs böcker! Och umgås genom att laga god mat till exempel. Det är mysigt att laga mat tillsammans, gärna någon rätt där många kan delta. Det finns alltid grejer man kan göra även om det regnar.

Vad gör du när det regnar?

– Då försöker jag njuta av att göra så lite som möjligt. Jag kollar gärna film. Nu på sommaren brukar vi i familjen spela spel tillsammans. Vi brukar köra ”Drakborgen” eller ”Sagan om ringen”.