Väder

Supervärme i helgen – innan det vänder

Av: 

Amanda Hällsten

VÄDERPROGNOSER

Sommarens sista dagar är inte över – ännu.

På flera håll i landet finns goda solchanser och temperaturer som nosar på 25-gradersstrecket.

– Helgens väder kommer däremot vara varierat i landet, säger Mikael Luhr, meteorolog på Klart.

Vi har tagit en kliv in i september och höstens första veckor – men misströsta inte, för än är sommaren inte slut. I alla fall inte om man ska tro väderleksprognosen de kommande dagarna.

Enligt Mikael Luhr, meteorolog på Klart, väntas högsommarvärme i Götaland, som kniper den högsta temperaturen på fredagen.

– I morgon kommer det bli sol i stora delar av landet, och i de västra delarna av Götaland kan det bli uppemot 25 grader varmt, säger han.

Öster om Vättern kan det dyka upp några enstaka skurar. I Svealand kommer fredagen bli något molnig, men enligt prognosen ska det lätta upp mot kvällen.

I södra Norrland kommer solen dessvärre att lysa med sin frånvaro under fredagen.

– I södra Norrland molnigt och ihållande regn med omkring 10 grader. Norra norrland kommer bli soligt och 10 till 15 grader varmt, säger Mikael Luhr.

Är det dags för sista sommardoppet?

25 grader som varmast på lördagen

Helgen ser däremot ut att bli något kallare, jämfört med veckans tidigare sommartemperaturer.

Lördagen kan bli något regnig, med varierad molnighet på flera håll i de södra delarna av landet. Regnet hänger även kvar över södra Norrland.

– Det blir 8 till 12 grader i norr. Molnigheten ökar även under dagen, men det finns solchanser också, säger Mikael Luhr.

Området runt Östersjölandskapet blir den stora vädervinnaren på lördagen. Där väntas det bli soligt, och uppemot 25 grader varmt.

Kall och regnig söndag

På söndagen rör sig lågtrycket österut. I söder väntas blåst och skurar på många håll, även om det kan bli soligt i de norra delarna av Götaland. Temperaturen i söder väntas ligga på 16 till 22 grader.

I norra Svealand och upp över Norrlandskusten väntas en blöt söndag.

– I norra Svealand kan det komma flera omgångar med regn, som passerar upp över Norrlandkusten. Temperaturen kommer ligga mellan 9 och 14 grader, säger Mikael Luhr.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Väder

Svealand

Norrland

Götaland

Vättern