Formen pekar bara uppåt

HÄLSA

Formen pekar uppåt. Vågen visar nedåt.

Hälsas fem tjejer svävar på moln.

Foto: Peter Kjellerås
på väg ner... i vikt alltså. Kom i form-tjejerna har hittills tappat 16,6 kilo tillsammans. Nu är det dags för slutspurten. Promenader, simnig och sund, näringsrik mat. Mer behövs inte för att bränna fett på rätt sätt.

Hälsas serie "Smal på 8 veckor" har blivit rena hälsokuren. Tusentals läsare följer varje vecka våra reportage och menyer, i tidningen och på nätet.

Kom i form-gänget, med Cattis, Eva, Anki, Ylva och Maria, som så modigt poserade i tajta kroppstrikåer, har hittat ett vinnande recept.

Och sedan starten för 1,5 månader sedan har de tillsammans gått ner 16,6 kilo!

"Känns ända ner i fötterna"

- Hade jag inte gått med i Kom i form-gänget hade jag aldrig kommit igång med motionen och sundare matvanor, säger sekreteraren Catharina Brantfalk, 39.

"Cattis", som hittills förlorat 3,6 kilo, gillar spinning och promenader. Hon simmar också gärna, helst tillsammans med sina barn.

Eva Gretzer, 57, lärare, har inte tänkt på sig själv på många år. När övervikten började "kännas ända ner i fötterna" fick hon en tankeställare. Men en livsstilsföränd-ring kräver mer än ett litet "kakstopp".

- 4,8 kilo, är jag inte duktig? Jag kommer i mina gamla kläder, bland annat en röd dräkt, som jag inte haft på tre år, säger Eva.

- Gympaledarna på Friskis & Svettis, Erika och Barbro, säger att jag fått en ny kropp. Killarna i kiosken och Vivo-charken peppar mig också. Ja, det är faktiskt ingen hejd på komplimangerna.

Ylva Johansson, 28, talar om sitt "förlorade godisbegär och nyfunna träningssug". Hon simmar och gympar så fort tillfälle ges. Viktminskningen på 3,7 kilo ger dagliga kommentarer typ "Gud vad du ser smal ut".

- Jag har blivit piggare och orkar mycket mera, säger Ylva.

Hennes nytändning smittade tydligen av sig på maken Patrik, som nu också börjat träna...

"Mer lust att motionera"

Anki Eriksson, 47, promenerar, går på vattenaerobics och Friskis & Svettis.

- Jag badar, solar och äter gott. Det känns underbart med alla uppmuntrande kommentarer, ja, det här är verkligen en nystart på livet, säger Anki som hittills gått ner 2,5 kilo.

Maria Säflund, 31, går på Susanne Lanefelts gympa. Hon lyfter skivstång och kan konstatera en glädjande muskeltillväxt på kroppen.

- Tyvärr har jag varit sjuk jättemycket. Kanske kommer min viktnedgång därför att stanna på bara två kilo. Men lusten att motionera mera och äta sunt är väckt. Och det är väl huvudsaken, säger Maria.

Tomas Sjöman