Kom i form till stranden

Smal till midsommar

HÄLSA

Drömmer du också om en läcker bikinirumpa? Eller sex-packsmage? Här är den hårda, men effektiva, metoden som ger dig en start på en ny figur – på sju dagar!

Foto: Andreas Lundberg

Det är drygt en månad kvar till midsommar och du är inte ensam om att ha ångest för bikinifiguren. Vem önskar inte lite mindre daller, fastare lår eller tajtare magmuskler?

Visst kan du äta Nutrilett i all evighet, men det mest effektiva är att ge kroppen en träningschock kombinerad med smalmat för att sätta igång kroppens metabolism (ämnesomsättning).

Enligt nya rapporter från fitnessproffs i USA är det varken tiden, maten eller träningen som ger effekten. Det är kombinationen.

Det gäller också att börja i god tid. Om du ger kroppen en träningschock med ökad förbränning under sju dagar kommer du snabbt därefter att kunna hitta din målvikt med lagom mycket träning. För att sätta fart på fettförbränningen gäller det att kombinera många timmar lågintensiv (cirka 50 procent av din maximala kapacitet) konditionsträning med en smal veckomeny.

Det gäller alltså att träna lågintensivt minst 30 minuter för att fettförbränningen ska komma igång. Bäst resultat får du om du tränar en till två timmar. Vilken träningsform spelar egentligen ingen roll. Cykling, jogging, rask promenad, simning, aerobics, innebandy eller yoga.

Efter första veckans intensiva program ska du övergå till träning med normal intensitet, med minst tre träningspass i veckan.

Maten du ska äta är ingen späkarmeny, smalt och enkelt men ändå gott. Glöm inte att det allra viktigaste är att du tränar lågintensivt lång tid varje dag. Då sätter du igång fettförbränningen. Genom att inte fylla på med onyttiga wienerbröd, utan med näringsrik kost, ger du dina muskler bra energi så att de kan byggas upp och förbränna fett.

Maten ska vara smal men god

Här är ett förslag på en dags nyttig mat.

Foto: Andreas Lundberg

Ulrika Stenroth