Michael, 31: Jag äter långsamma kolhydrater

HÄLSA

För sju månader sedan var han kraftigt överviktig. I dag har Michael Halsaa, 31, från Borås nått idealvikten 75 kilo.

Och jobbar som fotomodell.

Foto: privat, thomas johansson
Michael före: 105 kilo, efter: 75 kilo

Det låter otroligt, men det är faktiskt sant. För bara drygt ett halvår sedan vägde Michael 105 kilo och var rejält överviktig. Sedan dess har han gått ner 30 kilo. I dag väger han 75 kilo till sina 176 centimeter i längd. Han är hur vältränad som helst och har till och med fått jobb som fotomodell.

Hemligheten?

– Jag har gått promenader sex, sju gånger i veckan. Och alltid före frukost. Om man gör det i omvänd ordning tar det en halvtimme innan man börjar bränna fett, förklarar han.

När han hade bestämt sig för att gå ner i vikt ändrade han också sina matvanor. Nu äter han nyttigt alla dagar i veckan utom en, då han väljer fritt. Kostomläggningen innebär att han bara äter långsamma kolhydrater och undviker allt onödigt fett.

– Det blir mycket pasta och tonfisk. Jag tar också tillskott av äppelcidervinäger som ger mättnadskänsla.

Kräver disciplin

Förutom promenaderna och maten har han också styrketränat lite grann, mest för att öka muskelmassan och därigenom också förbränningen. Allt har varit ansträngningar som gett mycket gott resultat. Men Michael betonar att det också har krävts stor disciplin för att komma dit han gjort.

– Det enda som funkar är att vara stenhård, att inte falla för frestelsen att äta den där pizzan. Då lurar man bara sig själv.

Sara Milstead