Renée, 28: Träningen blir nästan som en drog

Ta hjälp av läsarnas smaltips och gå ner 8 kilo före sommaren

HÄLSA

Dags för målgång!

I sista delen av vårt fyra-veckorsprogram låter vi läsarna dela med sig av sina smaltips.

Läs om Maria, Renée och Michael, som tillsammans gått ner 98 kilo.

Foto: privat, per björn
Renée före: 85 kilo, efter: 60 kilo.

Det började med lätta promenader. I dag kan hon knappt hålla sig från gymmet. Genom aerobics har Renée Sörman, 28, från Stockholm gått ner 25 kilo.

Renée fick sin övervikt när hon blev gravid.

– Jag fick två barn i ganska snabb följd. Efter den första graviditeten lyckades jag hitta tillbaka till min ursprungsvikt genom att promenera mycket. Men så blev jag med barn igen, och nu blev det svårare att gå ut och gå. Det blir ju det när man har en 1,5-åring som ska stylta med, säger hon.

Gick upp 25 kilo

I samband med den andra graviditeten gick Renée upp 25 kilo.

Trenden vände när hon beslöt sig för att börja träna.

– Jag började med raska promenader, fem kilometer varannan dag. Efter två, tre veckor fick jag upp konditionen och började jogga i stället. Går man tillräckligt fort kräver kroppen det så småningom, säger Renée.

Motivationen avgörande

Efter tre månader hade Renée minskat med 10 kilo. Då skaffade hon sig gymkort. I början blev det mest aerobics, men efter ett tag även spinning och body pump. Och resten av överflödskilona försvann. I dag väger hon 60 kilo, en vikt hon hållit i snart tre år.

Hur har du hittat disciplinen att träna?

– Det avgörande är att inte börja tänka, att inte fundera över om man egentligen är lite trött och inte orkar gå till gymmet. Boka tid i stället! Jag avsatte tisdagar, torsdagar och lördagar för mina träningspass. Att gå dit blev lika självklart som att gå till jobbet.

– Sedan är det ju så att träningen blir som en drog. Kroppen fordrar motion. I dag har jag svårt att hålla mig till bara tre pass i veckan!

Sara Milstead