Maria, 42: Jag gick ner 10 kilo med Montignacmetoden

HÄLSA

Maria testade Montignac-

metoden för att gå ner i vikt och sänka sitt höga blodtryck.

I dag har hon levt efter metoden i över två år och minskat tio kilo.

När Maria Liljeholm, 42, gick på en vanlig hälsokontroll via arbetet upptäckte läkaren att hon hade ett skyhögt blodtryck. Samtidigt sa vågen att hon vägde 69 kilo - 9 kilo mer än hon trodde.

- Min våg hemma hade visat 60 kilo och jag fick en chock när jag insåg att jag vägde nio kilo mer, säger Maria som bara är 158 centimeter lång.

Läkaren skrev ut blodtrycksmediciner, men Maria kände att hon ville göra någonting själv för att må bättre.

Bestämde sig för att testa

Hon fick syn på Michel Montignacs första bok "Jag äter och njuter - därför blir jag smal" och bestämde sig för att testa - samtidigt som hon köpte en ny, digital, våg.

- Eftersom banta inte är min stil, så nappade jag direkt på Montignacs metod. Men det var en hel vetenskap att sätta sig in i det, skrattar Maria.

Men när hon väl läst boken och börjat följa metoden visade det sig inte vara särskilt svårt. I dag har hon levt med Montignac-metoden i över två år.

- Min familj äter som vanligt, men det är inga problem att följa Montignac, jag tycker till exempel inte ens om potatis, så det är inte svårt att undvika. Och socker är verkligen gift, det har jag märkt efter att ha varit utan det så länge. I somras drack jag en Sprite och höll på att kräkas eftersom det var så sött så tungan krullade sig, säger Maria.

Började motionera

Samtidigt som hon började följa Montignac började hon också motionera, och i dag går hon på spinning två gånger i veckan. Den gamla målvikten 54 kilo har fått ge vika, eftersom det inte fungerar när hon tränar så mycket.

- Jag är nöjd med min vikt nu och jag har inte svårt att hålla vikten, säger Maria som bara gör avsteg från sina matvanor när hon är bortrest och inte kan få rätt mat.

- Det är aldrig bra att följa en metod slaviskt. Det är inte hela världen om man syndar då och då, säger Maria.

Petra Weiss

ARTIKELN HANDLAR OM