Varför Viktklubben – motion går väl lika bra?

Forskaren Yvonne Linné om den nya metoden

HÄLSA

Lisa säger: Hur mycket måste man väga för att vara med?

Yvonne Linn säger: Det beror på hur lång man är. Gå in och kolla på BMI testet på första sidan innan du betalt för Viktklubben så får du veta hur din vikt är i förhållande till din längd.

Mamma säger: Hej, gick med i klubben för en vecka sedan och har minskat 1 kilo. Kommer dock som vegetarian inte upp i mina 2000 kcl vad ska jag göra?

Yvonne Linn säger: Det är en fråga som bör besvaras av en dietist. På onsdag den 30 /4 kl 13.00 chattar dietist Josefine Jonasson som kan svara på alla frågor om mat.

Suss säger: Jag har en tarmsjukdom som heter uclurös colit kan även jag gå med i viktklubben?

Yvonne Linn säger: Ja men först ska du rådgöra med din behandlande läkare och få hans/hennes godkännande innan du går med.

Optimuz säger: Bästa sättet att minska på underhuds fettet?

Yvonne Linn säger: Äta sunt och röra på sig. FInns inga genvägar och inga magiska metoder.

Marie24 säger: hur stoppar man sötsuget. tränar effektivt på alla möjliga sätt- älskar det.. men älskar ännu mer att frossa i mig godis. är 1.70cm, väger 60kg...

Yvonne Linn säger: Också detta är en fråga som bör ställas till en dietist.

Fribbe säger: Går det inte lika bra att bara springa 10 min varje dag så går man ner ?

Yvonne Linn säger: Allt beror på hur många kalorier man stoppar i sig gämfört med hur många man förbrukar tex i form av att springa.

mommo säger: Passar detta vegetarianer?

Yvonne Linn säger: Ja det passar lika bra för vegetarianer.

maria säger: Hur många kalorier ska en normalviktig äta/dag, kvinna??

Yvonne Linn säger: Det finns många faktorer som påverkar, hur mycket man väger, hur gammal man är och hur mycket man rör på sig. tex.

anonym säger: hr mycket man man gån ner på en vecka egentligen?!!?

Yvonne Linn säger: Man rekomenderar att man inte ska gå ner mer än 0.5-1 kg per vecka.

tjej16 säger: jag är 16år och får inte vara med... men jag har en fråga. jag får köpa nya byxor jämt för att jag sliter upp dem..mina lår går ihop när jag går. det gör att jag inte kan gå i kjol länge heller. vad ska jag göra åt det?

Yvonne Linn säger: Du ska ta kontakt med din husläkare som kan hjälpa dig att få kontakt med en dietist där du bor.

kina säger: när jag har ätit blir jag hungrig efter ca en halvtimme igen, tagit prover visar inget fel, vad kan det vara?

Yvonne Linn säger: Oftast finns inget kroppsligt fel till varför vissa blir överviktiga/ har lätt att gå upp i vikt. Regelbundna matvanor brukar hjälpa mot sug.

tjocken säger: Hej, jag har hört talas om den danska rikshospitalets diet. Där kan man gå ner 10 kg på två veckor. Fungerar det verkligen?

Yvonne Linn säger: Nej den fungerar inte. Rikshospitalet har själv aldrig hört talas om denna diet som ibland byter namn och härstammar från andra sjukhus. DU blir bara lurad.

sussie_68 säger: Jag har precis gått med i Viktklubben. Har ni något specialprogram för nyblivna mammor? Jag har en son på tre månader men jag ammar tyvärr inte längre..

Yvonne Linn säger: Nej samma program gäller för dig. Följ programet och ha tålamod så kommer kg att försvinna.

Majsan säger: Skulle vilja vara med i viktklubben. Har haft divertikulit 8 ggr och får ej äta vilken mat som helst. Kan jag vara med? Har svårt att motionera på grund av handikapp.

Yvonne Linn säger: Visst kan du gå med, men först bör du kontrollera med din behandlade läkare att det är okey.

vill_ga_ner säger: Jag e en kille på 87 kilo och är 14 år... vad ska jag göra med mina mat problem?

Yvonne Linn säger: Ta kontakt med din husläkare som kan hjälpa dig att få kontakt med en dietist eller överviktsenhet.

Zzzz säger: vad är bästa sättet att förbränna fett på ?

Yvonne Linn säger: En fråga som bör besvaras av experterter på motion. Generellt kan man säga att arobisk träning, gå, springa är bra för att förbränna fett. Men i första han ska du göra det du tycker i kul för den motionen brukar bil av.

Lina säger: Jag är jättehungrig vad ska jag äta för att kunna gå ner i vikt. Jag följer viktklubbens schema men det tycks inte räcka till.

Yvonne Linn säger: Också en fråga till dietisten. Grönsaker brukar mätta till få kalorier.

Nina säger: Hej Yvonne!

Jag har en leversjukdom och äter en del mediciner, bl a cortison som ökar aptiten och gör att jag svullnar. Jag har också nedsatt immunförsvar och har osteopati på grund av detta. Bör jag äta något speciellt, förutom mycket kalk och D.vitamin förståss, med tanke på leversjukdomen? Finns det något jag bör undvika eller kanske äta mer av. Jag har varti hos en dietist men då vägde jag inte så här mycket och min idealvikt är 12 kg mindre än det jag väger nu. Jag har varit i kontakt och

Yvonne Linn säger: Kortison är en medicin som kan ge viktökning och gör det också svårare att gå ner i vikt. Jag tycker att du ska be om ett nytt besök hos dietisten för att få reda på dina specifika behov vad gäller vitaminer ect. Om din behandlande läkare tycker att det är okey att du försöker gå ner i vikt får du räkna med att det kan gå långsammare än andra som inte äter kortson.

muzur säger: Jag vill veta hur kan jag gå upp i vikt

Yvonne Linn säger: Det är många som delar ditt problem. Ät allsidigt och regelbundet.

kent säger: Hej,jag behöver gå ner femtio kg är detta något för mig.

Yvonne Linn säger: Ja Viktklubben kan vara något för dig.

Fribbe säger: Varför viktklubb ? Motionera går väl lika bra ?

Yvonne Linn säger: Ja, men många kan också behöva lägga om kosten för att gå ner i vikt.

Moderator säger: Tack alla för i dag - nu stänger chattet. Stephan Rössner chattar på tisdag kl 14 - välkomna!

Yvonne Linn säger: Hejdå! Tack för alla frågor, det var kul att chatta med er!