Chatarina, 38: Jag märker skillnad på kläderna

1 av 2 | Foto: Pär Johansson
chatarina före
HÄLSA

Efter åtta veckor med Hälsas träningsprogram är Chatarina Lindgren-Sigge, 38 år, både piggare och slankare.

– Jag märker skillnaden på kläderna. Nu måste jag köpa nya byxor, säger hon.

Att vara otränad och ha en och annan krämpa är inget hinder för att börja motionera. Det är Chatarina Lindgren-Sigge ett levande bevis på. Hon hade aldrig provat något annat än promenader och stavgång när hon testade Hälsas 8-veckorsprogram.

– Jag såg det som en kul grej, ett sätt att äntligen komma i form, säger hon.

Har fått mer energi

I dag är hon glad att hon testade. Efter några veckors motion hon gått ner i 1,5 kilo. Som bonus har hon dessutom fått bättre ork och mer energi.

– Jag gjorde övningarna varje måndag, onsdag, fredag. Till det försökte jag ta en 20 minuters promenad varje dag. På helgerna gick jag ungefär en timme. I början fick jag ordentlig träningsvärk, men den gick snart över, säger hon.

Bortsett från de onda musklerna har Chatarina också brottats med flera infektioner och ett problematiskt öra. Men det hindrade henne inte från att fullfölja programmet, med undantag för en veckas uppehåll.

– Jag tyckte att det var riktigt mysigt att träna hemma i vardagsrummet framför tv:n. Det tänker jag fortsätta med, säger hon.

– Särskilt magövningarna har varit bra för mig. Jag har lagt till ett par till Camilla Porsmans program och gör dem regelbundet. Det känns på kläderna att det har gett resultat, säger hon.

Sara Milstead

ARTIKELN HANDLAR OM