Vad ska man äta på golfrundan?

Viktklubbens matexpert Kristina Eriksson chattade med läsarna om mat

HÄLSA

m.e säger: Hej, jag är en tjej på femton år och ja vill jääättte gärna gå ner i vikt. Men hur ska ja ta mej till?

Kristina Eriksson säger: Hej,hej!

Eftersom du är så ung är bantning inget jag rekommenderar.

Sandra säger: Hej Kristina!!! Jag undrar om man ska bjuda nån på middag för första gången ex. på en dejt vad ska man laga för nått??? Till mat o dessert???

Kristina Eriksson säger: Pasta är bra. Gnocchi som det är en del jobb med tycker jag är superromantiskt.

anna säger: Man hör alltid om bantningskurer och tips på att gå ner i vikt...jag har det motsatta problemet, jag är tjej på 23 år som är alldeles för smal och har varit det sen jag var barn...hur ska jag göra för nå min idealvikt (cirka sju-åtta kilo mer än vad jag väger nu)? -jag har provat allt!

Kristina Eriksson säger: Det är en fråga som en dietist svarar bättre på.

Oskar säger: Hej jag är 52 bast och vill jätte gärna lätta på vikten har du några bra tips?

Kristina Eriksson säger: Hej Oskar . Ät vanlig mat. Ät frukost, lunch, middag o 2 mellanmål. Det är viktigt att du äter dig hyfsat mätt. Lycka till

Lisa säger: hej, räcker det om man äter mycket grönsaker, frukt och bröd på veckorna och bara fisk och kött två dagar i veckan? Jag tränar varje dag, varvar stavgång löpning och cykling. Jag äter gröt till frukost.

Kristina Eriksson säger: Ja det låter bra. Men i veckorna när du inte äter så mycket proteiner är det viktigt att du äter baljväxter som bönor och linser som komplettering för kött o fisk.

M.E säger: ja men ja vill gå ner i vikt. och om jag e ung. ja behöver inte banta , men finns d inget annat sätt?`?????????????????

Kristina Eriksson säger: Prata med en dietist, de är bra på sådant. Lycka till.

Mattias säger: Hejsan vet du några bra maträtter som man kan laga efter man har vart och tränat

Kristina Eriksson säger: Det är inte riktigt min bag. Camilla Porsman är duktig på sådana frågor.

tina säger: vad ska man helst äta då man ska ut på en golfrund på fyra timmar för att hålla koncentrationen och inte gå småäta på en massa onyttiga saker?

Kristina Eriksson säger: Hej, hej

Ät en rejäl middag, med något sött efteråt. Gärna en frukt. Då kommer du garanterat att stå dig ett tag. Golfa på..

Kristian säger: Hej Kristina! Om man bestämmer sig för att äta snabbmat, typ hamburgare o sånt. Vad är nyttigast för kroppen? (smalast). tunnbrödsrulle? kebab? Vad ska man akta sig för?

Kristina Eriksson säger: Sushi är jättebra. Hamburgare med mycket grönsaker och lättmjölk eller vatten till är bra mat. Köttbullar och mos med grönsaker är bra.

Cajsa säger: Har hört att man skall äta 5 mål mat om dagen. Själv äter jag morgonmål, lunch och middag och däremellan ca. tre mindre mellanmål. Jag äter med ca. 3 timmars mellanrum, är det för mycket tycker du?

Kristina Eriksson säger: Hej, hej

Du äter exakt som man ska. Det är bara att fortsätta....

veggie säger: hej kristina!! kan du svara på hur jag ska få i mej proteiner eftersom jag e vegetarian..?

Kristina Eriksson säger: Om du inte är vegan kanske du kan äta mjölk, ost som innehåller bra proteiner. Är du vegan får det bli mycket bönor o linser, tofu, sesammjölk o sådant

Sandra säger: Jag är med i Viktklubben men är alltid sugen på något sött och kan inte stå emot detta sug. vad ska jag göra för att hålla tassarna borta från godis etc...?

Kristina Eriksson säger: Hej Sandra Det är viktigt att man äter sig mätt, annars blir man snabbt sugen igen. Ät gärna någon frukt, det är ju sött eller någon smoothie

anders säger: gott till grillat?

Kristina Eriksson säger: Hej Anders Numera finns det ju fettfattiga mejeriprodukter som man kan blanda med det man gillar. Rör ihop mango chutney o minifraiche tex Supergott jag lovar...

Marek säger: Vad tycker du om vegetarianer/veganer? Är det bra eller dåligt för kroppen?

Kristina Eriksson säger: Hej Marek

Det är helt ok att vara såväl vegetarian som vegan. Det första är ju betydligt lättare. Det är viktigt att kosten är allsidig, det funkar inte att bara äta sallad.

Marie säger: Är det mycket kalorier i sånna där små bakelser i folieform med gelé och bär överst, med någon slags fromage inuti?

Kristina Eriksson säger: Hej Marie. Jag är inte helt säker på vad du menar, men det låter kaloririkt...

siss säger: vilken typ av recept gör du? och vad är din favoritmat?

Kristina Eriksson säger: Hej Siss Favoritmat är nog svensk husmanskost eller italiensk. Gärna i modern tappning.

Fia säger: Hejsan!! De är så att jag vill minska i vikt. Men jag har ett enormt sug efter sött eller nånting, lite nu och då. Vad kan de bero på.

Kristina Eriksson säger: Hej Fia Äter du så att du blir mätt, det är nämligen superviktigt? Om du ändå blir lite sugen så kanske du kan prova någon frukt eller bär. Snart kommer det massor av söta å härliga jordgubbar. Lycka till

Marek säger: Tror du att psykologiska faktorer spelar roll när man äter fet mat? Att man blir fetare för att man tror att man kommer bli fetare?

Kristina Eriksson säger: Nej det tror jag inte. I de allra flesta fall är det nog så att man äter mer än man gör av med, sedan så finns det ju en del sjukdomar som orsakar övervikt.

Maria. säger: Hej.

Jag äter lunch, oftast paj, och oftast pasta till middag. är det tillräckligt med måltider för mig? Brukar ta en smörgås till lunch ibland. Jag tränar ca. 3dagar i veckan också.

Kristina Eriksson säger: Hej Maria Det låter bra. Om du dessutom äter en rejäl frukost å en å annan frukt är det alldeles utmärkt.

Kristina Eriksson säger: Kul att så många har chattat å visat ett så stort intresse för mat. Vi hörs. Kristina