Hur har du motiverat dig?

Camilla chattade om hur hon lyckats gå ned i vikt

HÄLSA

Moderator säger: Nu är Camilla här och du är välkommen att ställa dina frågor.

Cilla säger: Vad fin du blev p bilden :)

Kul, hur har du motiverat dig? Jag har svårt att motivera mig varje dag o lätt att fuska med godsaker.

Camilla Rickstrand säger: Tack så mycket Cilla - det var kul att höra! Jag tänker ofta ene xtra gång innan jag tar godsaken och funderar om det är värt kalorierna. Kan jag ta en frukt i stället?

Tjockis säger: Saknar inte du fett i maten? Det kan ju bli jätteäckligt utan fett.

Camilla Rickstrand säger: Nej, jag saknar absolut inte fett. Det finns massor av god mat man kan laga utan fett. Delsvis har jag använt Viktklubbens recept, men jag är utbildad kock så jag har mina egna idéer och tips.

Karl Alfred säger: Hur kommer du att hålla vikten nere nu?

Riskerar du inte att gå tillbaka till samma gamla mat igen sen när du slutar?

Camilla Rickstrand säger: Just nu är jag så otroligt motiverade denna gång. När jag väl har gått ner mina 24 kilo tänker jag inte göra misstaget igen. Jag kanske blir kvar i Viktklubben för att få hjälp att hålla vikten.

Amalia säger: Finns det inte risk att du går ner jättemycket? att du blir besatt av att gå ned? Eller får du hjälp med det?

Camilla Rickstrand säger: Jag har ju kommit in en ny livsstil och visst rasar kilona i början. Men visst tänker jag efter så att det inte går för fort. Mitt mål är ju satt till jul så det är långsiktigt.

carina säger: gick du mycket efter recepten eller hittade du på själv

Camilla Rickstrand säger: Som jag sa är jag ju kock, så jag har mina egna tips. I stället för vetemjöl använde jag maizena när jag absolut ville ha sås. I stället för pommes frites gjorde jag egna klyftpotatisar.

lonsan säger: hur gör du med godis klarar du att bara äta lite i bland?

Camilla Rickstrand säger: Jag har ätit sockerfritt godis när suget kommit. Men jag har motiverat mig sjävl att inte äta godis och hela tiden frågat mig själv: "Är godiset värt detta?"

Karl Alfred säger: Vad tyckte din man om det här? Kände inte han sig dum som bantade? (det är ju itne så manligt)

Camilla Rickstrand säger: Gullig fråga :) Han har ju alltid stöttat mig och också själv gått ner i vikt. Han är inte rädd att berätta för sin omgivning att han bantar så det är inga problem.

lina säger: har du några speciella knep

Camilla Rickstrand säger: Mycket vatten. Motion. Det två sakerna är A och O. Dessutom har jag undvikit mjukt bröd och ätit knäckebröd i stället.

Rebecca säger: hur har du gjort för att gå ned i vikt?

Camilla Rickstrand säger: Ja, jag har ju föjt Viktklubben... :) Chatten inne på klubben är så bra för man får så mycket motivation av varandra.

Steffe säger: Hade du lyckats själv? Vad var så bra med VK?

Camilla Rickstrand säger: Man blir medvetren om vad man äter och tvingas fundera över om det är värt kalorierna. När man är med i Viktklubben känns det som det sitter en person brevid, fast det är datorn.

moa säger: Finns det inte risk att småbarnsföräldrar som använder dessa recept ger samma mat till sina barn; barn MÅSTE ju få i sig fett också...?

Camilla Rickstrand säger: I Viktklubben har lärt mig att menyerna innehåller upp till 30 procent fett i energivärde så min son har också ätit den här maten. Men på helgerna när vi hat ätit kokt potatis har han fått pommes frites för att det int eks bli så tråkigt för honom.

tina säger: Har du erfarenhet av viktväktarna oxå? I så fall vilket var bäst

Camilla Rickstrand säger: Ja, det har jag på så sätt att jag har lärt mig där också vad man kan äta och inte äta. Viktklubben känns mer som om man har en person som stöttar dygnet runt - Viktväktarna är ju en gång i veckan.

erika säger: vilken är din favoriträtt?

Camilla Rickstrand säger: Kycklingfilé och klyftpotatis - och självklart en stor grönsallad till :)

Kulan säger: Kunde du bli av med det fett som satt på "fel" ställen? Eller har du blivit mindre runt om? Det såg bra ut på bilderna, gratis!

Camilla Rickstrand säger: Tack för berömmet! Vi kvinnor minskar uppifrån och ner - det förstår ju du också vad det betyder :)

godisgrsien säger: godis är gott. hur stoppar du sötsuget? jag kan nog inte låta bli choklad...

Camilla Rickstrand säger: Choklad är ju lite svårt eftersom det innehåller så många kalorier. Det gäller nog att bestämma sig. Det är ingen idé att göra något halvdant - det är det jag har gjort tidigare och inte nått samma resultat.

Pel säger: DIF är bäst. Kul att du gick ner :)

Vad var svårast att itne äta?

Camilla Rickstrand säger: Jag är ju väldig förtjust i kakor... Men glass har jag nog saknat allra mest.

Elli säger: Jag är orolig för att jag ska vara hungrig hela tiden. Är du hungrig nu eller äter du dig mätt? har du ätit så lite så din magsäck krympt?

Camilla Rickstrand säger: Jag har en flaska med vatten som jag dricker ur hela tiden och jag äter mycket frukt så jag aldrig känns riktig, riktig hunger. Dessutom äter jag mycket grönt. Mitt tips är mycket vatten och en frukt när hungern slår till.

Moderator säger: Camilla tackar för sig. Tack för frågorna. Nu är chattet slut. En sammanfattning kommer inom kort.

Camilla Rickstrand säger: Jag tackar för alla frågorna och hoppas att vi ses i Vitklubben. Lycka till alla ni andra med viktminskningen. Kan jag så kan ni!

ARTIKELN HANDLAR OM