Hur ofta springer du?

Hans Ericsson har gått ner 12 kilo. Läs chattet

HÄLSA

Moderator säger: Hans är här nu, så det går bra att ställa dina frågor till honom.

Nasse säger: Coolt, 12 kilo! hur gjorde du? har du kutat varje dag eller?

Hans Ericsson säger: Hej Nasse, nej inte varje dag sedan jag började. I snitt c:a 4 ggr per vecka.

hwg säger: hur känns det nu när du skall försöka hålla din vikt?

Hans Ericsson säger: Hej HWG, en bra utmaning. Jag hoppas att Viktklubben och det stöd jag har fått där hittills ska hjälpa mig i fortsättningen. Samtidigt är jag mycket motiverad just nu.

smulan säger: hur gjorde du?

Hans Ericsson säger: Hej Smulan, två saker främst. Ett: jag har följt Vikklubbens rek. vad gäller maten, dvs hur många kalorier jag kan äta per dag. Två: jag har även motionerat efter Viktklubbens rek.

olle säger: Grattis! Har själv försökt gå ner i vikt utan att lyckas. Tycker att det är lite pinsamt som kille att banta. Håller du med? I så fall, varför är det känsligare för killar?

Hans Ericsson säger: Hej Olle, nej jag tycker inte det är pinsamt men jag kan förstå män som tycker det. Dock hoppas jag att vi män kan bli bättre på att tala om dessa frågor och ge varandra stöd.

Nellie säger: Hej!

Hej! Var det svårast i början eller slutet, när du gick ner så många kilo?

Hans Ericsson säger: Hej Nellie, det var svårast i början. Tex orkade jag inte så mycket när jag sprang och det tog längre tid med att föra dagbok och annat som jag behövde läsa på Vikklubben.

Fia säger: Känndes det jobbigt att hålla "diet"?

Och Grattis till viktnedgången!!

Hans Ericsson säger: Hej Fia, ärligt talat har det varit stunder då det varit jobbigt men som tur är har det för mig bara vara en kort stund. Jag har tagit vara på rådet att ge mig själv uppmuntran vilket fungerat bra för mig.

Shape säger: Hej Hans!

du verkar ju var rätt målmedveten! och bra resultat har du ju fått. Men när du gått ner i vikt, hur har din muskelstyrka förändrats med tiden?

Hans Ericsson säger: Hej Shape, bra fråga. Det jag inte varit lika noga med är de styrkeövningar som funnits i mitt program. Jag har för avsikt att bli bättre på det i fortsättningen. Jag tror alltså att min styrka är i stort sätt densamma idag som innan jag började.

Elin säger: Hej jag antar att du har fått "offra" rätt så mycket för att nå din nuvarande vikt.

Vilken mat håller du igen på?

Hans Ericsson säger: Hej Elin, faktiskt inte så mycket. En av de bra sakerna som jag lärt mig under den här tiden är att göra mera medvetna val. Vill jag ha vinet till kvällen måste jag avstå från glassen på eftermiddagen. Jag tror trots allt att vi själva kan påverka hur vi mår.

TJ säger: Har du provat andra bantningsmetoder förut som inte funkat? Tänker på Herbalife och dylikt.

Hans Ericsson säger: Hej TJ, nej inte så att jag har följt ngn metod eller varit med i ngt annat program. Tidigare har jag försökt mer på egen hand men med sämre resultat.

TJ säger: Har du nåt bra tips när det gäller att stå emot sötsug/fettsug? Grattis till nya kroppen!

Hans Ericsson säger: TJ, kanske i så fall att om suget blir för hårt - ta en liten bit - inte hela kakan. Välj ett alternativ som inte är så kalorikt, idag finns fakstiskt ett antal alternativ.

m säger: hej! jag undrar om du höll kaloriintaget varje dag eller om det blev lite mer/ lite mindre vissa dagar. har själv väldigt svårt att komma upp i dom antal kalorier som det är meningen att jag ska ha.

Hans Ericsson säger: Hej M, nej - ibland låg jag över respektive under. Jag vet genom den information vi kan få att jag har legat mera under än över. Främst de dagar som jag sprungit en timme. Men jag tror på rådet att jag äter så att jag blir mätt även om det gör att jag ligger under rek nivå.

sara säger: vad var kcal-intaget/dag?

Hans Ericsson säger: Hej Sara, jag fick rådet att ligga på 1820 kcal per dag. Målet var att gå ner 12 kilo på 15 veckor. Nu har jag lagt upp ett nytt mål på 86 kilo på 4 veckor och har då fått en rek på 1900 kcal per dag.

nonne säger: Har ungefär 6 - 7 kg som jag vill gå ner är "tjej" och ca 50 år. Har du något bra recept på detta, som har lyckats att gå ner så mycke på så kort tid,

Hälsning

en som vill lyckas.

Hans Ericsson säger: Hej Nonne, inte ngt recept men kanske rådet att du sätter ett mål som är realistiskt för dig. Jämför inte med andra utan se till din egen utveckling. Kanske även att börja med ett lägre mål för att känna att du lyckas. Därefter höja ribban.

uffe säger: Mycket starkt Hans, hur har du lyckats så snabbt?

Hans Ericsson säger: Hej Uffe, tack! När jag började känna och se resultat belv jag väldigt motiverad. Att det går fort - främst genom att jag motionerat enligt mitt program och ibland ngt mer än rek.

NIckel säger: Följde din viktkurva den räta linjen eller har den gått som min, med ett par uppgångar under tiden för att sedan gå snabbare ner tillbaka till linjen?

Hans Ericsson säger: Hej Nickel, jag känner igen det. Dvs viktkurvan har inte varit jämt utan har hoppat lite upp och ner. Jag har dock helat tiden legat ngt under. Kanske beror det på att vågen jag har avnänt har varit snäll mot mig.

Lena-Marie säger: Hej, Hans! Hur har du kunnat hålla koll på kalorierna? Om man äter skinkgratäng tex, hur många kalorier är då det?

Hans Ericsson säger: Hej Lena-Marie, ibland är det varit lite trickigt när jag inte äter mat enligt klubbens recept. Vad jag gjort är att med hjälp av dagboken och de uppgifter som finns där på olika råvaror så gott som möjligt försökt att uppskatta vad jag ätit. Nu tror jag inte man hela tiden måste vara exakt - det viktiga är tror jag att föra dagboken dagligen och inte att man får rätt på varje kcal.

Moderator säger: Tiden får fort när man har roligt, nu hinner vi bara med en enda fråga till idag.

L-M säger: Hej! Äter du en varierade kost? eller har du byggt upp den på kolhydrater eller protein?

Hans Ericsson säger: Hej L-M, jag tror att jag äter en ganska varierande kost då jag lagar 8 av 10 måltider från Viktklubben receptsamling. Tallriksmodellen fick jag med modersmjölken så även den bilden använder jag då jag inte följer recepten.

Moderator säger: Tack för idag och för alla frågor. Snart kommer en sammanfattning av chattet.

Hans Ericsson säger: Till Er alla - tack för alla era frågor och lycka till med era personliga mål.

ARTIKELN HANDLAR OM