Hur gjorde du för att gå ner så mycket?

Taki chattade på Aftonbladet.se, läs frågorna och svaren

HÄLSA

Taki Callias säger: Hej nu är jag är. Ställ era frågor!

Simpan säger: 16 panner! Wow! Mycket spring efter alla barna eller hur har du blivit av med de kilona? Du ser mycket fräschare ut på nya bilden.

Taki Callias säger: Jag gick med i Viktklubben och följer man deras program så är det ett alldeles utmärkt sätt att gå ner i vikt på. Varvar man det med golf på Haningestrand så går det ännu fortare ;)

fia säger: Jag är mycket imponerad av vad du gjort! Tränade du mycket innan du "lade på dig"?

Taki Callias säger: Jag tränade mycket under hela 80-talet, men inget sedan jag fick barn 1990.

sussi säger: Grattis Taki! Du ser verkligen jätteffräsch ut nu. Har du fått någon respons från din omgivning?

Taki Callias säger: Mycket! De har sagt att jag ser fin ut. Det är bara positivt. Alla säger att jag ser fräschare och yngre ut, i mitt jobb träffar jag många som tycker att jag ser snyggare ut. Många har känt igen mig sedan jag var med i tidningen också.

Pillan säger: Har du lyckats hålla vikten nu?

Taki Callias säger: Jo, och ändå har jag slarvat under semestern.

VK Göran säger: Hej Taki, och grattis till ditt resultat, jag vet att du har legat i även om du säger att det lättare än vad du sagt. Igår gick med i klubben, 8 kg mindre på 10 veckor är mitt mål. Om du skulle ge mig två tips om att lyckas vad skulle de vara i så fall.

Hälsn Göran

Taki Callias säger: Var jättenoga med att skriva in ALLT som du äter. Och glöm inte motionen. Motion kan vara allt från att vara ute och gå och cykla eller spela golf. Jag har börjat cykla till jobbet. Ibland cyklar jag lite extra, för några dagar sedan cyklade jag fem mil under en hel dags ärenden.

mullis säger: Hej hej! Var det svårt att gå ner så mycket?

Taki Callias säger: Näe, inte ett smack svårt. Jag har ätit som vanligt. Men jag har tagit bort all läsk, godis och snacks. Dricker jag läsk nu så blir det lightläsk. Jag har tagit bort småätandet och pommesfritsen och jag äter inte mycket gräddsåser heller. Men jag äter ordentlig frukost nu, det slarvade jag med förut. Många säger att jag äter mycket, men mycket av det jag äter är grönsaker.

Robert säger: När gick du med i Viktklubben???

Taki Callias säger: 22 april, så jag har varit med 3 månader. Jag gick ner mina 16 kilo på två månader vilket var snabbare än jag tänkt.

Grodan säger: Har du nåt tips på vad man ska göra för att minska sötsuget? det är det jag har svårast att motstå...

Taki Callias säger: Tränar man så minskar man sötsuget automatiskt. Jag har aktiverat mig för att låta bli att tänka på godis. Ge dig farao på att varje gång du blir godissugen ska du äta frukt istället för godis. Jag brukar skära upp frukten så det ser aptitligt ut när man serverar, då blir det roligare att äta. Nu har hela familjen börjat äta mycket mer frukt. För mig gäller det också att undvika sena kvällar för jag äter lätt godis på kvällen.

gumssan säger: hejsan Taki. Grattis till vinsten. Vad duktig du är! Ska du ner mera eller hur kommer du att göra för att hålla detta tills vidare. Lyckoönskningar till dig!!!

Taki Callias säger: Tack :) Jag vill behålla min nuvarande vikt nu när jag nått mitt viktmål och jag vill inte gå ner mer. Men jag kan tänka mig att träna mer och öka muskelmassan. Då går jag ju upp i vikt men det blir inte fett utan muskler då.

look säger: hej, hur många gånger i veckan fick du springa föratt uppnå ditt mål?

Taki Callias säger: Inte en enda gång. Jag har spelat golf, så jag har ägnat mig åt lätta promenader. Jag tror inte ens på att springa om man är överviktig. Det är bättre att gå promenader. Man skadar sig om man är för överviktig och börjar springa. Benhinnorna tar stryk och så.

dane säger: jag har svårt för att börja legga om min diet.. hur började du? några andra tips?

Taki Callias säger: Haj Dane! Lägg absolut inte om din mat! Ta bara bort det feta du ätit. Jag äter precis samma mat som vanligt. Jag går på McDonalds också men då låter jag bli osten på hamburgarna och jag äter inga pommes frites. Ta bort allt som har högt antal kcal och räkna kalorierna du stoppar i dig. Då kommer du märka att du kan äta massor om det inte är för fett.

Moderator säger: Med den frågan avslutar vi chattet. Tack Taki och alla som har ställt frågor. Inom kort kan ni läsa ett sammandrag av chattet på aftonbladet.se.

Taki Callias säger: Tack för alla frågor. Nu ska jag ut och spela golf ;)