Vad har du saknat mest?

Tünde Molnar chattade om hur hon gått ner 10 kilo med Viktklubben

HÄLSA

Tünde Molnar säger: Hej, nu är jag här så nu kan ni ställa frågor.

Knutte säger: 10 kilo, duktigt. Vad har du saknat mest när du gått ner?

Tünde Molnar säger: Friheten att kunna äta vad jag vill när jag vill. Det har varit lite svårt att hållakoll på vad jag ska äta. Tidigare har jag ätit allt, nu har jag behövt planera mer. Jag har valt bort saker till förmån för annat.

Fia säger: Ska du gå ner mer eller r du nöjd? Grattis

Tünde Molnar säger: Tack :) Jag ska gå ner till 59 kg som är min trivselvikt, det har jag vägt förut och jag var nöjd med den vikten då.

Stilan säger: Var VK en bra metod eller hade du klarat att gå ner å mycket själv? läste artikeln om dig.

Tünde Molnar säger: Nej, jag hade aldrig klarat det själv! Det har varit så praktist med att man kan lägga till allt man äter. Jag har inte vetat hur jag skulle genomföra och planera en viktnedgång förut. Jag visste inte vad jag gjorde rätt och fel. Men genom VK fick jag rätt hjälp.

Skoje säger: VAD har du ätit mindre av? Mindre mat eller mindre godis?

Tünde Molnar säger: Mindre godis! Mycket mindre godis, chips och snacks. Det känns som att jag börjat äta mer frukt och sånt. I början låg min kcal-cirkel på mer fett. Idag väljer jag lightprodukter när jag kan.

Karlstad kille23 säger: Hur känns det efteråt är det konstigt eller ingen skilnad då????

Tünde Molnar säger: Det känns inte konstigt. Jag känner att jag mår bra, jag känner mig smalare och finare.

anki säger: Hej

Hur lång tid har det tagit att gå ner i vikt

Tünde Molnar säger: Ja, det var en bra fråga. Jag gick med i april och hade gått ner 10 kg till juli. Det var ungefär ett kilo i veckan och det tog ungefär 12-13 veckor.

Svea säger: Är du nöjd och stolt, eller är det bara början?

Tünde Molnar säger: Jag är nöjd att jag kommit så här långt, men jag vill ju ner till 59 och det är ett antal kilo kvar till dess. Men jag definitivt stolt över mig själv att det gått så bra. Jag trodde inte att det skulle gå, jag har inte så stor uthållighet med viktprogram men det har gått förvånansvärt bra :)

janne säger: Choklad, godis, gräddtårtor. Hur står du emot frestelserna? Jag tycker det är jättesvårt!

Tünde Molnar säger: Jag har gjort några snedsteg *skratt*. Det gäller att välja rätt saker. När jag ätit frukt har det varit lättare att låta bli godis, dessutom har jag ätit lättglass med chokladsmak (verkligen en underskattad sak).

marge säger: har du tränat samtidigt eller bara lagt om kost?

Tünde Molnar säger: Jag har inte tränat alls. Bara ätit bättre. men jag ska däremot börja träna.

När jag jobbar står jag hela dagarna och springer mycket fram och tillbaka så då blir det lite träning där. Dessutom cyklar jag till och från jobbet. Men jag har inte tränat planerat.

Moderator säger: Här kommer sista frågan

Helene säger: Hej

har du hela tiden hållt dig inom dina dagliga kcal? Har du motionerat mycket? har du hållit koll på cirkeln? Vilka stora förändringar har du gjort mot tidigare?

Tünde Molnar säger: Hej! Nej jag har ibland ätit mer och ibland mindre. Men jag tror på att helheten räknas. Se förra frågan om motionen. Cirkeln har jag inte följt medvetet men jag har sett att den förändrats med tiden till det bättre. Stora förändringar, jag har offrat mycket av det jag gillar. Men jag tycker ändå det gått förvånasvärt lätt eftersom jag bara tagit bort onyttig mat.

Moderator säger: Nu är chattet slut. Tack Tünde och alla som har ställt frågor. Ett sammandrag publiceras inom kort på aftonbladet.se.

Tünde Molnar säger: Tack för alla frågor. Det var jättekul att chatta med er. Lycka till med era egna viktminskningar!