Vad kan man bjuda på istället för kräftor?

HÄLSA

Moderator säger: Kristina är inte här ännu, men ställ gärna dina frågor redan nu.

Orlando säger: Jag skulle vilja veta tips på vegetariska fyllningar på hegjord pizza. Inte tomat o kronärtskocka, något annat.

Kristina Eriksson säger: Hej Orlando massor med lök o gröna oliver, kan det vara något

Tjorven säger: vad kan man bjuda på om man ska ha kräftskiva o det är en som inte äter kräftor. vad kan man ha för nån annan mat till han? han vill ju också äta god mat o dricka snaps förstås.

Kristina Eriksson säger: Äter han räkor? Annars kan jag tänka mig en paj med med Västerbottenost o skinka

oj apir säger: Hej. Är nötter nyttigt?

Kristina Eriksson säger: Nötter .Ja det är nyttigt men det innehåller dessvärre också en hel del fett

mc donal säger: jar undrar åm du kan tipsa mig om en bra diet

Kristina Eriksson säger: Hej Varför inte gå med i Viktklubben där får du en hel meny varje vecka.

tony säger: Är det mättat eller omättade fetter i nötterna?

Kristina Eriksson säger: Hej Tony Till stor del fleromättat

Linn säger: Hej, är det bra att äta mycket vattenmelon med tanke på viktnedgång? Äter ca 3-4 kg/dag, utöver ordinarie måltider.

Kristina Eriksson säger: Ja vattenmelon innehåller ju väldigt lite kalorier, men 3-4 kg verkar vara i mesta laget....:-)

Grease säger: Vissa säger att rapsolja är bättre än olivolja, vad är sant? Vad är det för skillnad på olika oljor egentligen? Vilken är bäst till vad?

Kristina Eriksson säger: Jag vet inte vad de tänker på då. Rapsolja har ju den fördelen att den görs i Sverige å på så vis är betydligt billigare. Köp den du gillar bäst men glöm inte bort att det är 100% fett!

Anette säger: Hej Kristina........jag har provat dina recept och nu undrar jag varför du steker lax i 250 graders ugnsvärme istället för lägre temratur tex 175 grader?

Kristina Eriksson säger: Hej Anette Det där känner jag inte igen. Jag brukar steka fisk i 200-225 grader. Kan du inte leta på det receptet å mejla mig så får jag ändra.

sussie säger: jag skulle vilja ha ett recept på röra till bakpotatis. Helst med räkor

Kristina Eriksson säger: Om du går med i Viktklubben har jag en hel del recept på röror till potatis. Räkor ja om du blandar det med kesella å en massa dill. Vad sägs? Eller dillfrö och chilisås å lättcreme fraiche. Lycka till

Snivelius säger: Vad har du för utbildning? Är du dietist eller?

Kristina Eriksson säger: Nej jag är hemkunskapslärare

harry säger: vad är egentligen cross over kitchen?

Kristina Eriksson säger: Cross over är när man blandar olika länders kök. När en måltid består av mat o smaker från olika länder

cix säger: Kan det vara dåligt att äta mkt frukt? Jag försöker äta mindre portioner och mer frukt på dagarna. FÅr man i sig för mycket socker då? Vilka frukter är bäst?

Kristina Eriksson säger: Frukt är jättebra mat. Men det är viktigt att man får i sig även fett o protein så en blandad kost är alltid bäst.

Rambo säger: Säg nåt nyttigt mellanmål, annat än frukt?

Kristina Eriksson säger: En knäckemacka med ost och en grönsak, fil och musli, kräm och mjölk osv

Robin säger: hej Kristina jag undrar ifall du vett nån bra för rätt till en bröllops middag?

Kristina Eriksson säger: Hej Robin. Ska du gifta dig, det låter härligt! Svår fråga så här. Jag skulle nog svänga till med en buffé med lite kallskuret, snittar osv. Sådant beror ju lite på gästerna...Lycka till

Pillret säger: varför är det så trendligt med medelhavsmat? nu börjar nordafrikansk mat komma, varför går maten i "trendvågor?"

Kristina Eriksson säger: Hej Pillret. Är det inte trender i det mesta kläder, mat, alkohol, musik. Varför har jag ingen aning om. Eller är det så att vi människor vill göra nytt men är lite fega å måste ändå hålla oss till något så att vi känner igen oss. Vad tror du?

Roffe säger: Tipps på bra kost . är 53år +30kg ska i nästa vecka börja cyckla till jobbet och hem ca 13km enkel väg vad bör jag äta?? inga sifror tack utan sätt ihop några maträtter tackar på förhand. ROFFE

Kristina Eriksson säger: Hej Roffe Jättebra det där med att du ska börja cykla till jobbet. Ett enkelt sått å motionera på. Bra mat ja. Husmanskost är jättebra mat som håller i längden. Soppor med kött (så du blir mätt), kalops, rotmos o mager korv vill jag rekommendera dig. Lycka till.

king säger: hur mycket kan man gå ner på en vecka om man följer dina instruktioner?

Kristina Eriksson säger: Vi på Viktklubben rekommenderar 0,5-1 kg i veckan.

Moderator säger: Nu hinner vi bara med en enda fråga till.

Niffe säger: potatismos, potatisklyftor, chips, ungsbakad potatis... om man vill göra nåt kuligare med potatis, vad kan man göra då?

Kristina Eriksson säger: Idag har jag själv gjort blåmögelslungade potatisklyftor. Jättegott. Gör klyftpotatis som vanligt och sedan blandar du dem med blåmögelost som ska smälta. Lycka till.

Moderator säger: Nu är chattet slut. Tack alla som ställt frågor. Tack Kristina. En sammanfattning kommer inom kort.