Har du gått ner mer?

Lars Carlsson har gått ner 9 kilo med Viktklubben

HÄLSA

Moderator säger: Lars är inte här ännu, men ställ dina frågor redan nu om hur han gjorde när han gick ner i vikt.

Fritte säger: Hur har du gjort? Har du bara ätit sallad eller?

Lars Carlsson säger: Näe, jag har varit med i Viktklubben och följt de recept som jag fått där. Jag har ätit frukost, lunch och middag eller kvällsmacka efter viktklubbens recept.

epa säger: Grattis! Känns det bra?

Lars Carlsson säger: Ja. Det känns mycket bra. Jag har ökat på min gamla motion och så mår jag mycket bättre.

Quaffle säger: Nu när du slutat, har du gått upp då?

Lars Carlsson säger: Näe, jag har till och med gått ner lite till. Jag följer fortfarande recepten som finns och motionen håller jag ungefär som förut. men nu är viktminskning inte högst prioriterat på dagordningen längre.

Carolina rules säger: Hur mycket har du sportat för o gå ner så mycket så snabbt? (vad snygg du blev, som en annan människa såg jag på korten)

Lars Carlsson säger: Tack ;) Jag motionerar ganska mycket, jag springer kanske 3 mil i veckan. Tidigare sprang jag 1,5 mil/vecka så motionen är dubbel nu. Jag undviker att ta bilen, cyklar till affären om jag inte ska handla jättemycket och jag cyklar till jobbet.

aman säger: Hej! 9 kg på 9 veckor låter mycket. Räknar du med att kunna hålla vikten. Gå ner mer?

Lars Carlsson säger: Näe, jag vill hålla vikten och tänker inte gå ner mer.

Bosse säger: Vad är dina bästa tips?

Lars Carlsson säger: Var ärlig mot dig själv. Följ de råd du får på Viktklubben. Jag tycker att det har varit enkelt att gå ner så här, även om programmet kan verka tufft. Plocka bort alla onödiga kalorifällor som läsk och godis och kakor.

linda_25 säger: vad har du då ättit för mat ???

Lars Carlsson säger: VK har vanliga recept, vissa rätter med asiatiska inslag med starka kryddor. Inget har varit krånligt eller svårt att hitta i affärerna, vissa av kryddorna har varit lite udda.

Micke_* säger: hej...jag e en kille osm väger 105 kg....jag tränar innebandy 2 gånger iveckan o spelar rätt ofta....jag e ju grov i kroppen men ändå va ska man göra för att få ner sin vikt???

Lars Carlsson säger: Fundera igenom vad du äter och hur du äter, gå med i Viktklubben och fyll i allt du äter. Det är jobbigt men det går med envishet. Därefter kan du dra sina egna slutsatser av vad du äter och hur du motionerar.

mia säger: hej glad över att du ha lyckats för jag vet själv hur jobigt det är och går ner i vikt

jag vill bara veta hur du har gjort det? samt hur det funkar?

Lars Carlsson säger: Jag gick med i Viktklubben och blev medveten om vad jag stoppar i mig genom de hjälpmedel som finns där. Det inkräktade inte under sommarledigheten att gå ner i vikt. Jag har inte offrat så mycket, mer än att jag äter mindre sötsaker och jag planerar om jag ska dricka en öl en kväll.

aman säger: Har du testat någon annan metod än Viktklubben tidigare?

Lars Carlsson säger: Näe, jag har bara motionerat tidigare. Men den gången gick jag upp igen när jag drog ner på motionen. Nu har jag även tänkt på vad jag äter.

Micke_* säger: men jag äter int så mycke schips o godis o dricker inte alls läsk eller öl. jag håller mig till frukost, lunch och middag. halva talriken består av sallad o resten e vanlig mat....och jag försöker undvika fett i maten...men va ska jag testa för att gå ner i vikt då?

Lars Carlsson säger: Jag kan inte svara på det. jag är inte dietist, men chatta med någon av de dietister som brukar dyka upp på Aftonbldet via Viktklubben. Men går du upp i vikt äter du för mycket kalorier.

sb säger: Hur kunde du motivera dig till att bestämma dig för att gå ner i vikt? Själv behöver jag, men har lite svårt att komma loss och börja.

Lars Carlsson säger: Med ålderna och med viktökning blir man mer orörlig. Det gjorde mig irriterad att jag blev mer orörlig. Men jag tror att man måste bestämma sig och sätta som första mål att man ska gå ner i vikt. Jag ville kunna leka mer obehindrat med mina barnbarn och det var en viktigt faktor.

lotta säger: tror du att det finns ett särskilt sätt för män att banta som är annorlunda än för kvinnor. jag menar, det verkar ju som att vi är flest kvinnor i viktklubben.

Lars Carlsson säger: Kvinnor pratar nog mer om vikt än vad män gör. Övervikt har inte varit fult för mig, men jag tror att kvinnor tycker att övervikt är fult.

Sniffe säger: Kul o grattis! Vad ska jag säga till min kära make, han är lite rundnätt o jag vill att han ska g å ner i vikt lite. Men jag vill ju int esåra hans känslor. har du något tips. Vad sade din fru till dig?

Lars Carlsson säger: Min fru påpekade min övervikt några gånger ja ;) Men det var inte det som fick mig att gå ner i vikt. Jag tror inte man kan säga det till någon utan att det måste komma innifrån, man måste bestämma sig själv. kanske ska du peka på risker som är förenat med övervikt, men jag har inget bra svar.

Moderator säger: Tack Lars och alla chattare, chattet är nu slut.

Lars Carlsson säger: Tack så mycket för att ni har ställt frågor till mig. Det har varit roligt att chatta med er. Hej då!