Hur har du gjort?

Camilla Rickstrand chattade om hur hon gått ner 17 kilo med Viktklubben

HÄLSA

Moderator säger: Camilla kommer att svara på era frågor från klockan 10.00

Camilla Rickstrand säger: Hej jag är här nu. Varsågod och ställ dina frågor till mig.

lefi säger: hur gick det till jag har försökt men klar det inte

Camilla Rickstrand säger: Ja du. Jag har varit målinriktad och kört stenhårt på mitt program. Jag har druckit vatten, motionerat och ätit rätt med mycket frukt och grönt. Jag har följt Viktklubbens program och har blivit hjälpt med det. Lycka till!

Frippe säger: Är du inte ärdd att gå ner för mycket för fort o sen gå upp igen?

Camilla Rickstrand säger: Många har sagt att jag inte ska gå ner för fort, men det har gått men jämn fart. Jag hoppas kunna ta hjälp av Viktklubben för att stanna och hålla vikten sen.

Angelica i Torsås säger: Du har en son såg jag i artikeln. Vad har han ätit? Jag våger inte hoppa på VK eftersom jag har två småtjejer, tre och sex år gamla. Grattis till en jätteprestation.//Angelica

Camilla Rickstrand säger: Tack Angelica :) Alla kan äta VIktklubbens mat, det man kan göra är att ge dina barn lite mer mat. Låt barnen dricka exempelvis fetare mjölk, jag har osötad marmelad och han har smör på mackan, han äter chips ibland det gör inte jag. Men det är svårt att få honom att äta tillräckligt med frukt och grönt.

bisse säger: jag har så svårt att inte äta på kvällen. hur gjorde du?

Camilla Rickstrand säger: Man lär sig efter att tag att äta rätt på kvällen. Jag kanske äter lite grönsaker eller en frukt. Men jag äter inte mat efter klockan 19.00.

Kennedy Backirsiogulo är bäst säger: Hur mycket har du motionerat? Kommer du fortsätta lika hårt när du gått ner?

Camilla Rickstrand säger: Jag kör 12 pass i veckan, men när jag kommit ner i vikt kommer jag nog att köra ett pass om dagen. För att inte tröttna har jag bytt ut motionen, i början gick jag bara promenader, idag simmar jag och styrketränar för att det inte ska bli tråkigt.

Ingela säger: Hej! Kul att du lyckats så bra, man ser verkligen skillnad i hur du mår på före- och efterbilderna. Kanske därför folk bemöter dig annorlunda nu?

Camilla Rickstrand säger: Tack så jättemycket för komplimangen :) Jag har varit samma glada person hela tiden, men det verkar som att människor tror att man är annorlunda bara för att man väger lite mer.

Stolpe säger: Grattis! Hur ska du hålla vikten nu?

Camilla Rickstrand säger: Tack. Jag ska försöka hitta ett bra sätt med en bra balans mellan mat och motion. Dessutom hoppas jag kunna ta hjälp av Viktklubben.

lenne säger: hej fungerar det där verkligen

Camilla Rickstrand säger: Det är ju bara att titta på bilderna. För mig har det fungerat jättebra.

pidde säger: Hur tar man hänsyn till hälsan i viktklubben? Så som det kan vara i många viktprogram lägger man mest fokus på vikt och lite eller ingen vid hälsan.

Camilla Rickstrand säger: Det har varit lika mycket hälsa som viktprat i Viktklubben. Man tjatar inte om att rasa i vikt utan tar stor hänsyn till att man ska må bra under tiden.

Anna säger: Grattis Camilla. Provade du viktväktarna innan viktklubben?

Camilla Rickstrand säger: Tack! Ja, jag har provat Viktväktarna och det var jättebra. Men jag har alltid tillgång till datorn och Viktklubben finns alltid tillgänglig för mig, det passade mig bra eftersom jag har familj.

Tove säger: hur kom det sig att du tog tag med din vikt?

Camilla Rickstrand säger: Jag kunde inte knäppa mina byxor en dag. Antingen fick jag köpa nya kläder eller så var jag tvungen att tag i min vikt och då tyckte jag att viktminskning gav fler fördelar.

Emma säger: Fuskar du aldrig och äter något godis?

Jättegrattis också själv måste jag också gå ner men det är svårt, har också struma och märker att det är mycket svårare att gå ner nu.

Camilla Rickstrand säger: Tack så jättemycket :) Jag tror att det gäller att vara mer målinriktad när man har struma. Min man motionerar inte, men har gått ner ändå. Jag kör fler motionspass än de som inte har struma, men när jag gått ner kommer jag minska på motionen. Jag önskar dig lycka till!

Neena säger: si meg hur du kunne gå ned så mycket? Hvo lång tid tok du?

Camilla Rickstrand säger: Det tog 13 veckor att gå ner 17 kilo. Nu har jag varit med 16 veckor och gått ner 20,5 kilo. Men det tog 13 veckor att minska 17 kilo, nu har jag bara 3,5 kilo kvar till min målvikt.

Isabella säger: Hej! Har du fått slpp hud efteråt, eller har den "hängt med" och varit elastisk?

Camilla Rickstrand säger: Den har följt med, min massör tror att min hud följt med och varit elastisk eftersom jag motionerar så mycket. Det kan väl vara svårare att "få med huden" när man är äldre.

pia säger: har du några bra tips för en överviktig tånåriing jag äter frukt och dricker mycket vaten och äter mat som man ska äta

Camilla Rickstrand säger: Det är inte bra att banta när man är för ung. Men om du vill ha hjälp kan du antingen söka upp en dietist som kan hjälpa dig. Du kan också fortsätta att äta mycket frukt och grönt och balanserad kost och motionera.

Dffmon säger: Kan man inte bara göra det själv? Vad var det Viktklubben gjorde för bra?

Camilla Rickstrand säger: Jag har behövt stöttningen från någon som hjälper till att äta och motionera rätt. Det är inte så lätt när man ska gå ner mycket och det är inte lätt att veta vad all mat innehåller. Alla skulle behöva lära sig mer om kosthållning och det tycker jag att jag fått hjälp med. Det hade varit svårt att klara själv.

Camilla Rickstrand säger: Tack för alla frågor. Det var jättekul att chatta med er. Alla Viktklubbsmedlemmar, lycka till!