Har du några tips om man vill gå ner i vikt?

Helen Nilsson chattade om hur hon gått ner i vikt med hjälp av Viktklubben

HÄLSA

Helen Nilsson säger: Hej nu är jag här så nu kan ställa frågor.

woppsie säger: Hur tog du dig själv i kragen och satte igång? Jag vill så gärna men kan nite börja=)

Helen Nilsson säger: Man måste bestämma sig, ha viljan. Det går till en viss gräns. Jag kom inte i mina kläder, och då funderade jag på om det var så jag ville ha det. Jag har tänkt på att gå ner förut, men man måste ha vilja att göra det.

Miss_överviktig säger: DU ser jätte bra ut. Hur gick du ner fem kilo?

Helen Nilsson säger: Tack vare Viktklubbens recept och de motionstips jag fått där har gjort att jag lyckades. Man kan äta god mat som inte är fet, man behöver inte bara äta grönsaker och råa morötter. Det går att lära sig äta byta ut ingredienserna till något bättre ur kcal-synpunkt.

Linn säger: Hur mycket har du tränat och hur lång tid tog det för dig att gå ner 5 kg?

Helen Nilsson säger: Det tog 7 veckor. Hur mycket jag tränade... Jag har tränat tre gånger i veckan och cyklat fram och tillbaka till jobbet. Man behöver inte träna sju dagar i veckan. Jag har vardagsmotionerat, med ex promenader på lunchen.

cissi säger: grattis.måste kännas jättte bra att kunna klä sig i lite mindre kläder igen. håller också på med att försöka gå ner lite men det är ju så svårt.vad har du för bra tips?

Helen Nilsson säger: Du kan äta i stort sett det du vill, det man överäter kan man motionera bort. Ät inte så sent på kvällarna, ät ngot gott under helgerna. Förbjud dig inte att äta godsaker, då blir det svårt och tråkigt att gå ner.

säger: Är det något du helt slutat äta?

Helen Nilsson säger: Näe, kanske tänker jag till en extra gång innan jag äter. Choklad åt jag ofta förut men det är inte så bra, men då kan man äta lite choklad istället för en chokladkaka. Man kan ta lite istälelt för mycket.

hur mycket vägde du först säger: hur mycket vägde du först

Helen Nilsson säger: 72, nu väger jag 67 och jag har lyckats hålla den vikten under sommaren. Jag har fått ett hum om hur mycket jag ska äta så jag vet att jag inte stoppar i mig för mycket.

sm säger: Har du provat vv? Vilket tycker du är bäst?

Helen Nilsson säger: Ja, det har jag provat flera gånger. För min del var det svårt att få tid att gå på möten eftersom jag har småbarn. På Viktklubben sköter man sig själv hemma. Det är kul att lägga in det man äter i Dagboken och kunna se hur mycket den mat man äter innehåller kcal-mässigt.

johan säger: tja jag är en kille som vill väga mindre vad ska jag göra??????????

Helen Nilsson säger: Exempelvis kan du låta bli skräpmat och motionera. Promenader varje dag är bra. För min del fungerade Viktklubben bra, du kan gå med där och få tips på bra menyer, tips på vad den mat du vanligen äter innehåller kcal-mässigt och motionstips.

säger: Äter du all typ av mat?

Helen Nilsson säger: Absolut. När jag går på McDonalds tänker jag på vad jag ska välja, ex äter jag McChicken ist för hamburgare, jag äter småmorötterna istället för pommes frittes. Jag kan äta några chips istället för en hel påsen, jag kan äta popcorn om jag vill ha snacks.

Maarit säger: Vilken är den sundaste favoriträtt du har?

Helen Nilsson säger: Det finns så himla mycket goda grejer man kan äta. Pasta med köttfärsås gillar jag jättemycket, jag brukar blanda i en massa grönsaker i min köttfärssås. Jag kan blanda ner champinjoner, purjolök, paprika, ja allt som jag har hemma.

kicki säger: hur ska jag kunna gå ner i vikt när jag är vegitarian??? alla bantningsmedel är ju kött i!!!

Helen Nilsson säger: På Viktklubben finns det en massa recept för vegetarianer. Viktklubben är ju inget bantningsmedel men där finns alla möjliga röror och grytor som är vegetriska. Där finns också recept med olika baljväxter.

Maria säger: Hur gjorde du när sötsuget var sådär enormt? Jag är världens godisgris och vill gärna ha lite godis varje dag. Bara lite men ofta jag gör vad jag kan för att bli av med det men det är jättesvårt.

Helen Nilsson säger: Jag har tyckt att isglass varit bra när jag varit sugen. Annars om jag varit sugen på choklad så har jag ätit choklad som heter Halo, det är en liten chokladbit men den är väldigt söt. Då köper man bara en liten bit och ofta räcker det med en sådan liten.

säger: Hejsan är det en bra klubb och är den seriös

Helen Nilsson säger: Absolut. Jag har tyckt att den varit bra. Jag är imponerad över att det händer så mycket på hemsidan, det är ofta nya recept och det känns väldigt seriöst. De har tillgång till dietister, träningsexperter och läkare inom fetma och det gör att det känns seriöst.

nina säger: vad ska jag göra för att sluta ät så slarvigt som jag gör???

Helen Nilsson säger: Jag vet inte vad du menar med slarvigt. Jag äter riktig lagad mat både till lunch och middag och försöker undvika att småäta. Jag har haft hjälp av Dagboken i Viktklubben, den har lärt mig att se vad jag äter, vad allt innehåller kcal-mässigt och hur mycket jag kan äta.

Helen Nilsson säger: Tack det var jättekul att chatta med er. Lycka till ni som kämpar.

ARTIKELN HANDLAR OM