Har du motionerat massor?

HÄLSA

Sussie Steen säger: Hej nu är jag här så nu kan ni ställa frågor till mig.

em säger: Hej! hur lång tid tog det att gå ner tio kilo?

Sussie Steen säger: 12 veckor tog det. I början gick jag ner ganska fort, jag gick ner nästan två kilo i veckan. Sedan gick jag ner ungefär ett halvt kilo i veckan i flera veckor och under sommaren stog det stilla. Sammanlagt har jag gått ner 11 kilo nu.

krattan säger: har sett dig i en artikel förut. nu har du blivit ännu smalare. vad kul! grattis! hur har du gjort för att gå ner de där fem kilona ytterligare+ var det svårare n de där första kilona?

Sussie Steen säger: Ja, det var absolut svårare. Men jag är en envis person och vill inte ge upp även om det är motigt. Jag ska belöna mig med att ge mig ut och resa när jag är klar och så ska jag visa mig i ny bikini på stranden.

Lotta säger: hur ska jag göra med barnen? kan de äta samma smalmat sm jag?

Sussie Steen säger: Ja, barn kan äta samma mat som vi vuxna. Men de kan äta lite mer fett, till exempel kan de dricka 3%-ig mjölk och yoghurt, de kan äta lite mindre grönsaker så att de får i sig alla näringsämnen och allt fett.

Snodde säger: Viktklubben, är det härna nåt för oss som int bor i Stockhom? Jag har kångt till båd tåg o buss o vill inte hålla på o väg me offentlig. kan man slippa dä med klubben? //Snodde

Sussie Steen säger: Ja, man slipper allting sånt med Viktklubben. Har man bara en dator så kan man sköta sig själv. jag gillar inte heller att väga mig offentligt, men med Viktklubben sköter man både mat, motion och vägning själv. Vägningen är upp till ens eget samvete.

pia säger: hej tyckte du inte det var jobbit

Sussie Steen säger: Jo, när det står stilla är det jobbigt. Men inte när vikten rör på sig. Framför allt blir jag frustrerad när vikten ligger stilla, men det kan ju stå stilla så det är inte så konstigt.

Berry säger: Har du provat VV och tycker du att Viktklubben är bättre?

Sussie Steen säger: Ja. Jag har provat Viktväktarna. Men jag tycker att Viktklubben passar mig bättre eftersom jag inte behöver passa tider utan kan sköta allt själv när jag vill. Dessutom är Viktklubben mycket billigare. Jag har större möjligheter att rå mig själv, eftersom jag kan välja vad jag vill äta bara jag äter rätt antal kcal.

Tjenare säger: Vilket är ditt bästa bantingstips?

Sussie Steen säger: Tjenare själv. Mitt tips är att dricka mycket vatten. Viktklubben är ju inte en bantningskur utan ett sätt att lära sig äta och motionera rätt under livet för att inte gå upp.

hej säger: Har du tränat samtidigt som du "bantat"?

Sussie Steen säger: Ja, när jag har kunnat träna har jag gjort det. Jag har ägnat mig mycket åt vardags motion, jag har "råkat" glömma handla något för o få springa i trapporna ner till affären igen. Jag har också promenerat och gått omvägar hem.

gubbmagen säger: Kan jag som man vara med i viktklubben, eller är det bara tjejer som har behov att gå ner i vikt?

Sussie Steen säger: Hej! Nej, alla som har behov att gå ner i vikt kan vara med i Viktklubben. Mat och motion är ju en fråga om hälsa för alla.

säger: hej! om man inte vill gå med i någon viktklubb, men istället försöka gå ner ungefär tio kilo på egen hand, vad är då ditt råd för hur man ska gå till väga?

Sussie Steen säger: Ja, det är ju det där med mat och motion. Man ska tänka på vad man äter. Äter du mer kcal än du gör av med så går du upp i vikt, äter du mindre går du ner. Ät regelbundet. Jag tycker att Viktklubben har varit ett enormt stöd för mig. När det äarit motigt har jag fått både tips och stöd.

lolo säger: har du följt recepten "slaviskt" som du fått från viktklubben eller har du använt andra recept oxå?

Sussie Steen säger: Näe, jag har gjort mina egna recept. Det är den mat jag åt förut, fast jag har "gjort om dem" med hjälp av Viktklubbens kalorikoll. Jag har också slutat med vitt bröd och socker.

YNITA säger: Vem är det som lagar mat hemma hos dig, du eller din kille/man?

Sussie Steen säger: Det är jag eller mina söner.

Nella säger: hej Susie ... hur har du gjort engentligen .. o gå ner i vikt.. ?? ... för ja har fösrökt VERKLIGEN o gå ner... men aldrig lyckats bra. så min fråga till dig är: va måste JAG göra ??

Sussie Steen säger: Hej Nella! Gå med i Viktklubben. Jag har också försökt gå ner miljoner gånger, men det har aldrig lyckats. För mig har det varit en morot att vara med eftersom man fått så bra stöd, tips och råd.

Aisha säger: Hur lyckades du få ner magen?

Sussie Steen säger: Hej! Den försvann med kilona. Jag har använt magtränare och roddmaskin. Mitt fett sätter sig på magen, det är främst därifrån det har försvunnit. Jag tror jag gått ner 14 centimeter runt midjan.

säger: Hur gör man för att gå med i viktklubben och vad kostar det?

Sussie Steen säger: Gå in på Aftonbladet.se och titta i vänsterspalten efter Viktklubben. Ett tremånderas abonnemang kostar 198:-, vill du vara med 6 månader kostar det 298:- och för ett år kostar det 398:-.

Det är billigt för allt det man får. Och tänk på vad du sparar när du minskar på godis och kakor ;)

EKT säger: Vad är den ultimata gourmetbantarmaten för dig?

Sussie Steen säger: Jag gillar ju skaldjur, det är inte så mycket kcal i om man inte har feta såser och vitt bröd till. Jag älskar både räkor, kräftor och hummer så det är min favorit mat. Jag gillar också matjesill.

hubba säger: Jag går upp varje höst - det är omöjligt attinte tröstäta med mörkret - har du något tips???

Sussie Steen säger: Ät sallad istället för chips och godis. Ibland brukar jag göra morot och gurkstavar och dippa i yoghurt med "dippulverkryddor". Det blir jättegott. Köp inte hem massa godis och snacks. Skiva frukt och lägg upp snyggt så det ser aptitligt ut. Om jag vill ha godis så brukar jag köpa en tablettask och äta. Det brukar räcka för att stilla sötsuget.

Li säger: Hej hej, jag undrar hur du har motiverat dig själv? Jag själv tänker att jag måste gå ner i vikt, men sen blir det inte mer. Jag kan även börja dvs äta rätt motionera mm, men efter ett par dagar rinner det ut i sanden.

Sussie Steen säger: Det får inte bli tråkigt och förbjudet att gå ner i vikt, blir det något glas vin så kan jag ta en extra promenad. Jag har tillåtit mig att fuska någon dag i veckan. Det går att äta lite av det mesta. För att sporra mig har jag belönat mig, bland annat var jag på Rhodos i somras.

Putmage säger: Mår "hela du"bättre efter att ha gått ner i vikt

Sussie Steen säger: Hej! Ja, jättemycket bättre. Jag känner mig gladare och mer motiverad till en massa andra saker. Omgivningen har gett mig en massa bra feedback. Jag känner mig mycket snyggare nu och använder till och med kjol, det gjorde jag inte förut. Och jag kommer i mina byxor som jag inte haft på 9 år.

Sussie Steen säger: Hej då och tack för alla frågor. Det var jättekul att chatta med er. Lycka till.