Hur gör du för att inte falla för frestelserna i samhället?

HÄLSA

Nils Sahlström har gått ner 14 kilo med Viktubben. han chattade om hur han gjort. Läs alla frågor och svar. bland annat fick han svara på hur han motionerat under tiden.

Nils Sahlström säger: Hej! Nu är jag här. Ställ dina frågor!

Fridolin säger: Ge mig dina bsta tips. Jag vill gå ner tio kilo.

Nils Sahlström säger: Det bästa tipset är att följa Viktklubbens rekomendationer. Inte fuska för mycket. jag har känt att det var lite motigt i början när det inte syntes, men det viktiaste är att inte ge upp.

Stefanis säger: Funderade du på andra alternativ? Typ såhär... operation o så?

Nils Sahlström säger: Näe, inte operation. Jag försökte att träna bort min övervikt, men då kombinerade jag inte med att äta en bättre kost.

pedda säger: Tycker du att det svårt eller pinsamt som man att erkänna att man bantar?

Nils Sahlström säger: Hehe, ja det är lite tantvarning ;) Jag brukar säga att jag förändrat min kost, inte att jag bantat. Bantning är ett negativt ord som ofta förknippas med misslyckande.

Ragge säger: Där rök den kaggen :) Kul. Du, hur har du gjort då?

Åsa säger: Har du provat att banta tidigare och i så fall hur'??

Nils Sahlström säger: Hej Ragge! Jag gick nästan bara på kostråden och höll igen. Framför allt lät jag bli att småäta mellan huvudmålen. Det blev dessutom roligare att motionera när jag såg att vikten gick ner.

Nils Sahlström säger: Hejsan Åsa! Ja, jag har försökt att följa olika kostrekommendationer men det har blivit för enformigt så jag har tröttnat. Jag har provat en metod som var väldigt hård träning men det var för tufft för att följa i det långa loppet.

säger: Hej Nils, vill bara gratulera till att du lyckats gå ner 14 kg. Jag har gått upp 11 kg på 5 mån, det kan ju inte vara normalt. Jag vägde 56 förut och är 163 lång...

Nils Sahlström säger: Tack för grattiset. Prova Viktklubben så kanske det går bättre.

Malin säger: har du några tipps om man inte vill gå med i nån viktklubb?

Nils Sahlström säger: Hej Malin! Jag har faktist inte det. Jag har provat utan Viktklubben tidigare, men det har inte funkat. Då gick jag ner ett par kilo och upp några fler. Viktklubben är enkelt.

Amanda77 säger: Hur gör du för att inte falla för frestelserna???

Nils Sahlström säger: Hej Amanda! Jag behåller min motivation eftersom jag inte vill tillbaka till min gamla vikt. Jag har slängt mina gamla kläder och de nya skulle jag inte komma i om jag gick upp igen. Så det här ska jag klara. Man ökar dessutom motivationen när man motionerar och märker att flåset blir bättre.

Kenny säger: Hur mycket tränade du och hur mycket åt du och vad i stort sett?

Nils Sahlström säger: Jag åt ordentlig frukost, lunch åt jag ofta någon "Findus feeling great" eller något sådant. Jag har ätit middag efter Viktklubens recept. Jag promenerade en timme om dagen uppdelat i några pass, kanske 3x20 min. Efter fem veckor ungefär började jag cykla. Nu cyklar jag varann dag i ungefär 1-1,5 timmar.

AMANDA säger: Har du tagit bort socker eller vitt mjöl ur din kost?

Nils Sahlström säger: Jag har minskat på det. idag äter jag mycket mer potatis än vad jag gjorde förut men inte potatis också utan potatis istället för pasta ex. jag känner att jag blir mätt längre av potatis. Förut åt jag mycket godis, det har jag nästan slutat med nu. Idag kan jag köpa tre godisbitar och äta istället för en påse med 100 gram godis som tar slut på 5 minuter.

ullamaj säger: äter du alls nå sötsaker då???

Nils Sahlström säger: Ja, emellanåt men inte dagligen. Idag väljer jag vilken sorts godis jag äter. Då kollar jag i Viktklubben för att välja rätt godis. Idag äter jag hellre äpplen än snask. När jag äter godis så tar jag bara de sorter jag absolut tycker är godast, sedan är det bra för mig. Jag har dessutom slutat äta jordnötter, eller i alla fall lärt mig äta färre ;)

johnnyb säger: Hur gör du med kosten, använder du dig av samma metod som den kontroversiella Atkins där man skär ner på kolhydraterna och ökar protein / fett?

Nils Sahlström säger: Absolut inte. Jag försöker få en balanserad kost genom Viktklubben. Det är vanlig kost i vettiga portioner.

hallo säger: Hur lång tid tog det att gå ner? vill du gå ner mer än du redan gjort?

Nils Sahlström säger: Jag gick ner på de 18 veckor som jag planerat att gå ner 14 kilo. Nu har jag gått ner ytterligare 1 kilo, men vill inte gå ner mer. Jag kommer att vara med i Viktklubben ett halvår till för att lära mig äta rätt.

Qvinna säger: Heeeii "Nisse" Vad är det som är så speciellt med att vara med i Viktklubben till skillnad från ngt annat program ?

Nils Sahlström säger: Det är otroligt enkelt det system som Viktklubben använder sig av. man kan göra helt efter sin egen takt och behöver inte berätta för någon att man håller på. Man kan äta som vanligt, men ta ner lite på de "dåliga bitarna". Programmet körs på webben och man behöver inte gå iväg och väga sig. Dessutom kan man chatta och få goda råd av de experter som är kopplade till Viktklubben.

Nils Sahlström säger: Hejdå! Tack för att ni ville chatta med mig. Lycka till till er som kämpar med vikten. Tack till Viktklubben som hjälpte mig :)

Moderator säger: slut

Nils Sahlström säger: -

Avundsjuk säger: Tror du att du kommer att kunna hålla vikten nu, och tänker du förresten gå ner mer?