Hur gjorde du när du var "hård mot dig själv"?

Susanne Larsson har gått ner 14 kilo med Viktklubben

HÄLSA

Susannde har gått ner 14 kilo med Viktklubben. Hon chattade på Aftonbladet.se om hur hon gjort. Bland annat fick hon svara på vad hon tyckte var bra med Viktklubben och vad hennes familj tyckte om att hon gick ner i vikt.

Susanne Larsson säger: Hej, nu är jag här!

johanna28 säger: Vad var svårast med att gå ner i vikt?

Susanne Larsson säger: Ja... Det svåraste är att vara hård mot sig själv, för det måste man vara i början. För min del var mitt blodtryck för högt så jag hade hälsoskäl för att gå ner i vikt.

johanna28 säger: Vill du gå ner mer eller räcker det nu?

Susanne Larsson säger: Jag ska gå ner nio kilo till. Min startvikt var 84 kilo, nu väger jag 69. Målvikten för mig är 60 kilo och jag tänkte vara klar till i början på nästa år. Det är ju bäst att gå ner sakta.

quintus säger: vad säger familjen nu när du gått ner? ska de också gå ner?

Susanne Larsson säger: Det är ju så att min man också har gått med i Viktklubben. Han har gått ner 5 kilo nu. Han hade inte så mycket övervikt så han har redan nått sin målvikt och han håller sin vikt. Han är så duktig ;)

johanna28 säger: Vad gjorde du om du blev sugen på godis?

Susanne Larsson säger: Jag har hela tiden unnat mig lite godis. Har jag blivit sugen på något sött så har jag fått äta det på fredagen eller lördagen. Jag är väldgt förtjust i choklad så det har främst blivit det. Det kommer jag inte sluta med.

nasse säger: ska du ner fler kilo eller är du nöjd nu?

Susanne Larsson säger: Jag ska ner ungefär nio kilo till, som jag förut.

Coolt säger: 14kilo! Grattis. Är du inte ärdd att gå upp igen?

Susanne Larsson säger: Näe, för jag har lärt mig att äta på rätt sätt och att röra på mig mer. jag tycker det kommer naturligt när jag handlar och lagar mat, jag har lagt om min livsstil. Jag använder inte lika mycket fett i maten och jag äter mer grönsaker och frukt.

säger: hej Susanne Jag är en 26 åring tjej som vill gå ner i vikt 7 kg jag är 163 cm väger 61 kg. Kan du berätta för mig vad måste jag göra för att tappa de kilorna.

Susanne Larsson säger: Hej! Jag är nog inte rätt person att svara på det. Enligt mig är du inte överviktig. Men vill du gå ner så kan du gå med i Viktklubben. Själv har jag fyra barn och har lyckets gå ner efter det, så kan jag kan alla ;)

Petter säger: vad ska du gör när gå ner så mycket som du vill? hur ska du hålla dig smal?

Susanne Larsson säger: Jaa... Fortsätta äta rätt och röra på mig. Jag tror att det kommer naturligt för mig nu så det kommer nog gå utan att jag behöver tänka på det. Jag kommer aldrig mer gå upp så mycket i vikt!

tofflan säger: du säger i artikelna tt du frossar i frukt, vad menar du då? äter du bara frukt eller? är det här en sån där frukteriankur?

Susanne Larsson säger: Hej Tofflan! Näe, det är ju mest när man känner ett sug, framför allt godissug. Då är det lätt att byta ut godiset mot frukt. Jag kan göra en fruktsallad om hela familjen är hemma och är sugna på något, är jag själv blir det ofta en frukt som mellanmål.

pippi säger: Har du provat ViktVäktarna oxå? Varför valde du Viktklubben?

Susanne Larsson säger: Jag har inte velat väga mig offentligt. Så fick jag syn på viktklubben på Aftonbladet och tyckte att det skulle passa mig perfekt. Jag är mammaledig just nu och är bunden hemma med småbarn och kan inte springa iväg och väga mig när som helst. I Viktklubben tävlar jag bara mot mig själv.

Matilda säger: Hej Susanne! Jag undrar det bästa sättet för att gå ner i vikt, vilket är det? Snabbt gärna med!

Susanne Larsson säger: Jag tror att det bästa sättet är att inte gå ner snabbt, hur tråkigt det än låter. Återigen så tror jag att VIktklubben är väldigt bra, man kan sitta för sig själv och lära sig hur det fungerar.

lollo säger: hur gjorde du när du var hård mot dig själv??

Susanne Larsson säger: Ja... Jag unnade mig ingenting den första tiden. Då var jag verkligen hård mot mig och det gav resultat. Jag gick ner 11 kilo på 3 månader. Så det var först efter 3 månader som jag tillät mig äta lite sötsaker, men nu när jag gått ner orkar jag röra mig mer också.

Bobban säger: Då väger du väldigt lite nu. Är du int eorolig för att gå ner för mycket?

Susanne Larsson säger: Näe, jag väger inte väldigt lite nu. jag ska ner 9 kilo till så jag väger 60 kilo. Jag är inte orolig för att gå ner för mycket. När jag når 60 kilo ligger mitt BMI på ungefär 22 och det tror jag är lagom för mig. Jag har vägt 60 kilo tidigare och inte varit överviktig så länge. Det var efter mina två sista barn jag gick upp i vikt.

mi säger: Är "programmet" varierat eller är det svårt att stå ut ?

lollo säger: hur gjorde du när du var hård mot dig själv??

bea säger: Grattis susanne!! min fråga: finns det många, varierande och lättalagade recept för vegetarianer hos viktklubben??

Susanne Larsson säger: Det finns många bra lätta recept så det är bra. Man kan också lägga in sin egen matsedel, bara man har koll på fett, kolhydrater och proteiner så är det ok.

Susanne Larsson säger: Hej Bea! Ja, det tycker jag. Jag har själv ätit många rätter som innehållit fisk eller varit helt vegetariska. Jag tycker att det finns många bra recept, även om man är vegan.

Maya säger: Hej susanne...=) jag tränar 4-5ggr i veckan och äter gansk nytigt men går inte ner i vikt..!! vad kan man mer göra...??

Susanne Larsson säger: Jag är inte rätt person att svara på det eftersom jag inte är dietist. kanske är det så att du är vältränad och inte behöver gå ner mer i vikt. Kanske Viktklubben är något för dig?

Susanne Larsson säger: Tack för mig. Det var roligt att chatta med er en stund. Lycka till alla ni som ska gå ner i vikt.