Företaget tjänar på att satsa på friskvård

FF Profilreklam chattade om hur de gått ner tillsammans på jobbet

HÄLSA

FF Profilreklam är företaget som valde att gå ner tillsammans för att stötta och sporra varandra. De chattade om hur de gjort.

Moderator säger: Gänget från FF Profilreklam chattar från kl 13.00. Men ställ dina frågor redan nu om hur du kan få med dina jobbarkompisar att gå ner i vikt.

   FF Profilreklam säger: Hej, kul att vara här. Vi är beredda att svara på era frågor!

säger: får ni anställda någon form bonus för erat deltagande i viktklubben?

   FF Profilreklam säger: Hej, näe inget mer än vårat eget välbefinnande. Företaget har valt att stå för kostnaderna för våra medlemsabonnemang.

berra säger: Med jobbet... Är alla med? Eller är det någon som är utanför? Vad tycker de isf? Att ni är hysteriska eller?

   FF Profilreklam säger: Hej Berra! De som behöver är med. En del av de som inte är med, men även vi som är med, kan ibland tycka att det blir lite hysteriskt. Vi försöker att inte ägna hela fikarasterna åt kaloriprat. Det är några som inte är med eftersom de inte behöver, men jag tror inte att de känner sig utanför för det.

Linda i Örebro säger: Hej där! Jag jobbar på en mansdominerad arbetsplats. Funderar på att några av mina kollegor skulle behöva gå ner ett kilo ller två, vad sade ni till varandra? Hur kan jag tipsa mina maliga kollegor om det här utan att de ska tycka att jag är ett "kroppsfixerat fruntimmer?"

   FF Profilreklam säger: Vi tror att män är lika fåfänga som vad kvinnorna är. På vår arbetsplats var det män som drog igång det hela. Det var lite svårt att övertala några av tjejerna att gå med. Vårt bästa tips är att själv gå med och visa andra hur det fungerar, för det är först då man inser att det kan vara något för alla. Många är nog rädda för recepthysteri, men på Viktklubben kan man ju äta vad som helst och bara kolla kcal-innehållet. Många män kan nog tycka att det här kan vara bra.

Dillba säger: Får ni ledigt för o träna o så eller?

   FF Profilreklam säger: Hej hej! Vårt företag är väldigt frikostiga vad gäller friskvård över huvudtaget. Spelar någon badminton på lunchrasten och drar över en halvtimme så gör det inte så mycket. Företaget står också för en stor del av kostnaden för friskvårdsaktiviteter som gym för oss anställda.

mykologen säger: Kul med ett gemensamt projekt så där. Har ni gjort andra såna här saker tillsammans förut?

   FF Profilreklam säger: Hej! Jo, fast då har det inte varit friskvård, snarare sunkvård ;) Vi gör mycket gemensamma aktiviteter och tar en öl gemensamt ibland, men det här är första gången vi tillsammans ägnar oss åt friskvård.

George Kostanza säger: Jasså, vad säger era familjer om att ni bantar på jobbet?

   FF Profilreklam säger: Hej! Ja... Det finns även familjemedlemmar som gått med. Familjerna är i stort positiva till det hela. En av oss som jobbar här säger att hans fru är nöjd för nu kan hon nå hela vägen runt när hon kramar honom ;)

Miz säger: Tycke du att det var svårt att gå ner i vikt?

   FF Profilreklam säger: Hej! Näe, det är nog ingen som tyckt att det varit speciellt svårt. Det beror nog mycket på att vi har ett sådant stöd av varandra på arbetsplatsen. Det är nog ingen som blivit stressad av att andra gått ner och man själv inte gått ner, alla är medvetna om att man går ner olika beroende på förutsättningar. Hela gänget är väldigt matglada, det stora problemet kan väl vara att vi ser matlagningsprogram på tv och så kan vi inte prova de recept vi sett ;)

per säger: hur tung är en antälld? :) alltså hur många kilo ska bort?

   FF Profilreklam säger: Hej! Vi har tagit fram ett genomsnitt på hur mycket vi ska gå ner. Det blir 78 kilo anställd.

mimmi säger: har ni något bra tips på vad man ska fika på jobbet i stället för bullar och kakor?

   FF Profilreklam säger: Hej Mimmi! Ja, vi fikade ganska tungt förut med tårta och bakelser. Det har vi bytt ut mot mums-mums exempelvis som ger 80 kcal, det blir det ofta när någon fyller år. Knäckebröd med leverpastej och gurka är coskå gott och nyttigt. Dessutom äter vi frukt som företaget köper in.

saari säger: jag vet inte hur jag ska få till en hälsokontroll på mitt jobb. vem tog initiativet hos er?

   FF Profilreklam säger: Hej Saari! Det var jag (Sören) som gjorde. Företaget gör en hälsokontroll var tredje år som alla går på. Det man ska påvisa som anställd är att företaget tjänar på att satsa på hälsovården och på sina anställda.

säger: hur finansierar dom friskvården? företaget alltså

   FF Profilreklam säger: Hur de finanserar det? Det vet jag faktist inte. Vi tror att det är företaget själva som står för det. Friskvård är till viss del avdragsgillt för företag.

Anette_77 säger: Va gör ni för att gå ner i vikt?

   FF Profilreklam säger: Hej! Ja, dels tänker vi på mer vad vi äter. Vi håller hårt på kcal-antalet vi fått via Viktklubbens program. Vi rör på oss mer, fler av oss går till jobbet än tar bilen idag, vi går i trappor mer istället för att ta hissen. Flera av oss ta lunchpromenader.

diido säger: hej! hur kan jag få mina jobbarkompisar att gå ner i vikt med mig? Har ni något förslag?

   FF Profilreklam säger: Hej Diido! Prova att gå med själv och visa att det kan vara roligt att gå ner i vikt. Vänta inte på de andra. Går man själv ner kanske fyra kilo på fyra veckor så blir de andra nyfikna och vill veta mer. Då skapar man intresse bland de andra. Det var tråkigare när jag (Sören) gick ner själv än nu när alla jobbar med vikten.

   FF Profilreklam säger: Hej då, nu är chattet slut. Det var trevligt att svara på era frågor. Lycka till och kör hårt. Nästa gång är det eran tur att svara på frågor!

ARTIKELN HANDLAR OM