Viktklubben fyller ett år

Det blev succé – 85 000 har blivit medlemmar

HÄLSA

Det blev succé.

När Viktklubben firar sin ettårsdag har kring 85.000 medlemmar gått med.

– Fantastiskt. Det är många fler än vad vi hoppats på, säger professor Stephan Rössner.

Foto: PER BJÖRN
firar idag Professor Stephan Rössner och redaktör Bella Tidblad har anledning att fira – Viktklubben har lockat 85 000 medlemmar under det första året.

Viktklubben, en unik internettjänst för den som vill tappa kilon, startade som ett samarbete mellan Aftonbladet och överviktsenheten på Karolinska universitetssjukhuset, Huddinge. Metoden bygger på professor Stephan Rössners principer för hur man bäst går ner i vikt.

Nu har ett år gått sedan den första Aftonbladetläsaren registrerade sig på sajten. Bella Tidblad, redaktör, var med och startade tjänsten.

– Viktklubben är inget hokus pokus utan en enkel, tydlig och vetenskaplig metod. Men jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle bli så stort. Vi har lyckats göra en bra produkt som vi ständigt utvecklar efter medlemmarnas önskemål, säger hon.

Överväldigande gensvar

Även professor Stephan Rössner anser att gensvaret är överväldigande.

– Det här var en oprövad behandlingsmetod, så jag visste inte vad vi hade att förvänta oss. Det är kul att alla varit positiva, både medlemmar och specialister i branschen.

Förutom den positiva responsen från medlemmarna har Viktklubben även fått flera utmärkelser, bland annat har den utsetts till Månadens sajt. Det största erkännandet är nomineringen till Stora Journalistpriset som ”Årets förnyare”.

Men det roligaste med arbetet kring Viktklubben är någonting annat, menar Bella Tidblad.

– Det är otroligt kul att se hur vi kan vara med och hjälpa människor att vända sina liv till det bättre, säger hon.

Chatta hela veckan

Under hela veckan kan du chatta med Viktklubbens experter.

Hanna Blanksvärd