Så kommer du igång

Olas bästa tips

HÄLSA

Vill du banta, men har svårt med motivationen?

Här är Ola Lauritzsons sju bästa kom i gång-tips till dig som vill bli av med dina extrakilon.

Ta ett foto på dig själv

Du får ett annat perspektiv på din kropp, och ser hur du verkligen ser ut. Annars kan det vara lätt att bedra sig själv genom att undvika speglar eller dra in magen när du råkar se in i en spegel.

Slå dig ihop med någon annan

Även om GI-metoden är en generös diet där du får äta mycket och gott är det aldrig lätt att gå ner i vikt. Försök slå dig ihop med en kompis. Och peppa varandra.

Berätta om din diet

När du väl har bestämt dig för att följa GI-metoden – berätta för alla. Det är lättare att undvika fällor när omgivningen känner till din bantning.

Ät ofta

Om du blir tokhungrig är det svårare att hålla sig till dieten.

Unna dig riktiga godsaker

Om du unnar dig extra lyxig mat inledningsvis känns inte uppoffringen så stor. Gör en krämig gorgonzolasås till biffen, en riktigt god omelett med lax och ost eller en krämig soppa.

Läs på

Ju mer du vet om vad som händer i din kropp när du stoppar i dig exempelvis socker, desto lättare är det att undvika det. Då har du ju argumenten.

Väg dig varje dag

Redan efter några dagar i den intensiva delen av GI-metoden tappar du ett par, tre kilo. Det är när du tappar vattnet som bundits till kolhydraterna. Även om du så småningom får tillbaka de kilona är det ändå en mental kick inledningsvis.