"Jag hade inte ätit ett äpple på flera år"

HÄLSA

RIX FM:s Niclas Jonzon chattade på Aftonbladet.se och svarade bland annat på hur han lyckats gå ner tre kilo på bara en vecka, och hur han klarar godissuget.

   Niclas Jonzon säger: God eftermiddag! Nu är jag här!

mizziz säger: Hej Niclas jag tycker du är jätteduktig. Jag själv har lyckats gå ner strax över tio kg på tre månader. Lyssnar på dig varje dag. Känns det som om du kommer att klara din målvikt? jag har 10 kg kvar och skall strax ner och träna..

   Niclas Jonzon säger: Jag är imponerad...10 kg. Det är kanon bra!

bajskorven säger: hej, jag undrar hur i hela friden du lyckats gå ner 3 kilo på bara en vecka.

   Niclas Jonzon säger: Jag vet faktiskt inte riktig hur det gick till. Jag har bättre ordning på maten...Kanske låter lite konstigt, men eftersom jag sänder mellan 10-14 så har jag inte prioriterat maten. Kexchoklad och Fanta har det blivit!

Linda säger: Trodde du att det skulle gå så bra som det har gått innan du började?

   Niclas Jonzon säger: Nu är det slut på godiset. Nu lagar jag matlåta varje dag och är ute och promenerar...

Kajsa säger: Hej Niklas. Hur har du förändrat dina motionsvanor under den här tiden?

   Niclas Jonzon säger: Jag hade målet 5kg på 5 veckor och är mycket överraskad att det har gått så bra! Samtidigt har jag fått råd om att man inte skall tappa för mycket i veckan, att det inte är bra.

Vad det gäller motionen så har jag börjat att röra på mig. Jag går till bussen istället för att ta en anslutningsbuss.

sara säger: Vad är det som känns roligast med din viktminskning?

   Niclas Jonzon säger: Jag har blivit mycket piggare och jag mår mycket bättre. Inte för att jag mådde dåligt innan, men jag känner mig i mycket bättre form!

Svante säger: Jag har funderat på det där med att slopa pasta och ris – är det någonting du helt låter bli att äta nu?

   Niclas Jonzon säger: Pasta här till en av mina favoriträtter. Jag har ätit ganska mycket pasta med egenkomponerade såser. Det som överraskat mig är att, pastan innehåller lika mycket kalorier som såsen.

thomas säger: Hej Niclas! tränar du på annat sätt oxå, eller enbart promenader ?

   Niclas Jonzon säger: Jag spelar innebandy med jobbet på tisdagarna. Min flickvän (som också är med) och jag är ute och går snabba promenader i skogen. I backarna brukar vi springa... " gånger i veckan är vi ute i skogen.

Svante säger: Vad är ditt mål – hur mycket vill du gå ner? Och hur mycket väger du nu?

   Niclas Jonzon säger: Från början stod vågen på 99kg. Jag är 1.78. Jag vill helst ner mot 85 kg. Det är ingen omöjlighet. Imorse stod vågen på 95 kg. Jag har varit med i 11 dagar.

jonna säger: Vad tycker du är svårast att avstå från? Själv är jag så svag för ost!

   Niclas Jonzon säger: Jag är en kille som har kyckling som favorit...ganska kalorisnålt som tur är. Annars har jag en viss kärlek till korv. Alla möjliga korvar. Men jag känner samtidigt att jag inte har försummat något.

drewi säger: Varför vill du gå ner i vikt?

   Niclas Jonzon säger: Anledningen till att jag vill gå ned i vikt är att jag vill få kontroll på min kropp igen. Jag vill också ha bra hälsa. När man väger 99kg så är det inte alltid så lätt att motionera. Om jag går ner i vikt, så blir det lättare att röra på sig, samt att jag får bättre kondition och jag mår bättre...

Leo säger: Hejsan Niclas, jag började cykla på en motionscykel i augusti förra året och kör ca 6 ggr i veckan och då en timme varje pass. När jag gör detta ser jag till att hålla min puls mellan 130 och 140 då detta genom min ålder ger en 50% delning mellan förbränning och konditionsträning. Sedan jag började träna har jag gått ner ca 15 kg, men jag anser mig själv ha en bra bit på vägen (ligger på 90 nu). Mitt problem är dock att jag verkar ha fastnat på 90 och kommer inte under. Vad kan jag göra? Jag kör fulla veckopass och äter inget speciellt onyttigt.

   Niclas Jonzon säger: Jag önskar att jag kunde ge dig ett expert tips. Jag skall spara frågan till nästa vecka. Då skall jag nämligen ha gäster från viktklubben. För att vi alla skall lära oss att tänka rätt, att veta vad vi skall göra när vi fastnar på vägen ned.

Kajsa säger: Hur kan du motivera någon (mig) som helt saknar karaktär?

   Niclas Jonzon säger: Jag vill bara tillägga att jag alltså skall få gäster i radion nästa vecka. Om det är någon fråga som ni vill att jag skall fråga proffsen så kan ni maila mig vi rixfm.com.

Svante säger: På vilket sätt får du stöd från din omgivning?

   Niclas Jonzon säger: Vad det gäller motivation så tror jag att det är viktigt att man berättar för sina vänner, kollegor och alla andra runt omkring en att man har gått med i viktklubben. Det sätter högre press på en, på mig i varjefall. Jag får ett bra stöd från mina kollegor och vänner. De peppar mig och säger att de redan ser skillnad.

cocco säger: jah tycker det är så svårt med godissuget på kvällen. hur gör du?

   Niclas Jonzon säger: När klockan börjar att närma sig 8, 9 på kvällen så får jag också ett sug efter något. Då käkar jag ett äpple. Det hjälper. Jag har inte ätit äpple på flera år... Jag brukar också dricka vatten.

jessica säger: hej!! Jag undrar hur jag ska få bort min vikt jag har lagt på mig runt magen? Hur skall jag göra?? KRIS!!!

   Niclas Jonzon säger: Om du inte är med i viktklubben, så kan jag varmt rekommendera den. Man får koll på sina kalorier och får råd om hur man skall göra. Tidigare åt jag alltid två gånger, men nu känner jag mig nöjd efter en portion.

Moderator säger: Nu är chattet slut för idag. Tack Niclas och alla ni som chattat!

   Niclas Jonzon säger: Tack alla ha en trevlig Valborg!