Smart GI-meny för hela dagen

Bästa tipsen – och värsta fällorna

Avocado är bra mellanmål.
HÄLSA

Frukost: Cirka 07.00

Äggröra gjord på ett ägg, serverad med lite skinka. En skiva osötat fullkornsbröd med keso. En apelsin, ett äpple eller päron.

Undvik! Vitt bröd, marmelad, sockrad yoghurt och fruktjuicer.

Mellanmål: Cirka 10.00

En halv avocado med färsk citronsaft, lite örtsalt och svartpeppar.

Lunch: Cirka 12.00

Kyckling eller fisk med grönsaker och rå- eller fullkornsris.

Undvik! Pasta och kokt potatis.

Mellanmål: Cirka 15.00

Ett kokt ägg på en skiva fullkornsbröd.

Middag: Cirka 17.00

Varm sallad gjord på lättstekt squash, rödlök, broccoli, haricots verts och rikligt med tonfisk eller lax (lättstekt). Lägg upp på finskuren isbergssallad. Toppa med cocktailtomater, oliver och fetaost. Smaksätt med senapsvinegrätt gjord på olivolja, rödvinsvinäger, dijonsenap, salt och peppar.

Undvik! Kolhydrater (pasta, ris, potatis, bröd).

Kvällsmellis: Cirka 20.00

Fem svarta oliver eller en näve valfria nötter.

Läs mer: