Toppbetyg i Topphälsa

Högsta betyg till Viktklubb.se i Topphälsas stora test

HÄLSA

Tidningen Topphälsa har jämfört 7 viktsajter. Viktklubb.se vann överlägset. Högsta betyg med omdömet "inspirerande och beroendeframkallande".

– Jättekul, ler Carina Pahl, ansvarig för Viktklubb.se, och sammanfattar framgången med ett enkelt konstaterande,

– Vår metod fungerar!

Med motiveringen inspirerande, seriös och trovärdig tog www.viktklubb.se hem segern.

– Det som skiljer oss från övriga aktörer är vår tunga vetenskapliga grund, säger Carina Pahl. Metoden, som är framtagen i samarbete med professor Stephan Rössner, är bevisat effektiv. Vi förespråkar tallriksmodellen, sunt förnuft och att röra på sig lagom mycket, inget hokus pokus.

Först och störst

De yngre konkurrenterna kommer långt efter Viktklubb.se, som klart har flest medlemmar. Sedan starten 2003 har nära 200 000 svenskar gått ner med Aftonbladets vikt -och hälsosajt.

– En stor del i vår framgång är våra engagerade medlemmar, berättar Carina Pahl. Aktiviteten på vårt Forum är enorm. Där finns en otrolig kraft, vilja och kunskap. Det är fantastiskt att se hur de stöttar varandra till bättre hälsa.

Enkelt

En annan bidragande orsak till framgångarna är enkelheten.

– Hos oss kan du fortsätta äta vanlig mat och ändå gå ner i vikt. Det handlar om att lära känna sin kropp och sina behov. Viktklubb.se är ingen diet, det handlar om lära för livet. Det är det enda alternativet om du ska nå din målvikt och behålla den.

Ammi Bohlin

ARTIKELN HANDLAR OM