Ny kropp på åtta veckor

Nina & Kim gick ner fem kilo med tv-metoden

HÄLSA

Artisterna Nina Inhammar och Kim Kärnfalk bytte sunkliv med pizza, kaffe och cocacola mot avgiftning, träning och fem utvalda kosttillskott.

På åtta veckor har de blivit starkare, piggare, friskare –

och flera kilo lättare.

– Jag känner mig nästan religiös, säger Kim.

Foto: Stefan Mattsson
Kim Kärnfalk och Nina Inhammar.

Artisterna Nina Inhammar, 28 och Kim Kärnfalk, 31 medverkar i tv-programmet ”Du är vad du äter” och kämpat i åtta veckor för att ändra sin livsstil och komma i form.

Den första tiden var jättetuff för båda tjejerna. Dagarna och nätterna präglades av huvudvärk, frossa, svettningar, depression, dålig sömn, muskel – och ledvärk. Abstinensen efter socker, kaffe, skräpmat och andra artificiella kickar var så stark att de kände sig sjuka.

Kaffe existerar inte längre

– Första veckan kändes det som jag hade influensa, säger Nina. Jag fick vänta med att börja träna till andra veckan. Det var jättejobbigt.

Skillnaden nu och då kan inte bli mer radikal. Långa dagar framför tv:n med folköl och pizza är historia. Sovmorgon till klockan tolv. Det är även trerätters-middagarna klockan tio på kvällen med kött, feta gräddsåser och cocacola.

Nu går Kim upp klockan åtta varje morgon för att gå ut med hunden.

Det gör även Nina. De äter sina kosttillskott och sund mat på regelbundna tider. Något som tidigare hade varit helt otänkbart.

– Att planera mina matintag har varit det absolut svåraste, säger Kim som tar uppe en påse rött te och en engångsförpackning med honung ur sin handväska.

Kaffe som förut var både Kims och Ninas bästa vän existerar inte i deras värld längre.

Längtar efter träningen

– Jag vill aldrig mer utsätta min kropp för det, säger Kim.

För Kim blev det tvärstopp redan efter första träningstillfället då en gammal ryggskada gjorde sig påmind, så hon har dessvärre

inte kunna träna under programmets gång. Däremot har hon promenerat med sin hund dagligen som vanligt och gått ner fyra kilo.

Nina har däremot kört två pass om dagen, fyra dagar i veckan. En timmes promenad varje dag plus träning med personliga tränaren D-flex. De har tränat både kondition, pilates, yoga och styrketräning.

– Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu, säger Nina. Nu vaknar jag hungrig och utvilad och längtar efter att få träna.

– Jag känner mig nästan religiös, säger Kim.

De har fått lära sig vad som är viktigt för kropp och själ genom träning, bra mat och fasta rutiner. De känner sig äcklade när de tänker tillbaka på hur de har misshandlat sina kroppar. I starten av programmet fick de varsin låda med mat som de aldrig hade sett förut.

Sprudlar av energi

– Vi visste inte vad vi skulle göra med alla grejer som quorn, sjögräs, tofu och stenhårda kikärtor. Vi har lärt oss massor.

Nu kan de inte tänka sig att någonsin gå tillbaka till sin gamla livsstil.

– Det är en otrolig skillnad i livskvaliteten. Jag har fått livet tillbaka, säger Kim.

De är kreativa, harmoniska och sprudlar av energi. Resultatet kommer vi att få höra på deras nya album som kommer att släppas under sommaren.

Kim Kärnfalk:

Foto: Peter Kjellerås
2004 tävlade Kim och Nina i Melodifestivalens deltävling, men någon final blev det inte det året för den sjömansklädda duon.

Nina Inhammar:

Foto: Urban Andersson
2001 kammade Friends hem segern i Melodifestivalen med ”Lyssna till ditt hjärta” och tävlade sedan i Europafinalen i Köpenhamn.

Läs mer:

Shirin Rågby Djavidi