”Jag somnade med mat i munnen”

Med Viktklubb.se fick Natalie ordning på sina matvanor

1 av 2 | Foto: privat
före Natalie Johansen gick upp 10 kilo på en månad på grund av sin medicin.
HÄLSA

Natalie Johansen gick upp 10 kilo på en månad på grund av sin medicin. Den normala aptiten slogs ut och Natalie kunde inte sluta äta. Med hjälp av Viktklubb.se fick hon ordning på sina matvanor igen och tappade 20 kilo.

– Viktklubben hjälpte mig mycket. Förut hatade jag min kropp, nu älskar jag den, säger Natalie.

Ett dödsfall i familjen bidrog till att Natalie blev deprimerad 2004. En läkare skrev ut ett antidepressivt medel. Medicinen fungerade men hade en otrevlig biverkning - den slog ut de naturliga aptitkänslorna. Natalie kunde inte sluta äta.

– Jag hade aldrig i hela mitt liv käkat så mycket som jag gjorde när jag åt medicinen. Bara till frukost kunde äta fem stora tallrikar med fil och flingor.

Som mest pekade vågen på 77 kilo. Tungt för en liten kropp på 158 centimeter som är van att väga kring 50 kilo.

– Och ändå var jag hungrig. Hela jag kändes som en stort hål som skrek efter mat. Jag vräkte i mig choklad och snacks. Jag åt praktiskt taget hela tiden. Ibland var jag på väg att falla i sömn med munnen full av mat!

Från storlek 44 till 36

På en månad gick Natalie upp 10 kilo. När hon kom till sin läkare kände han inte igen henne.

– Jag grät och hatade min kropp. Jag skämdes så för att gå ut. Jag kunde inte ens böja mig framåt, jag som tidigare tränat gymnastik i Sovjet!

Hon fick ny medicin för att stävja hungerskänslorna och aptiten dämpades. I samma veva gick Natalie med i Viktklubb.se.

– Det var en enorm hjälp. På sex månader har jag tappat 20 kilo och gått från storlek 44 till storlek 36. Min midja har minskat från 90 till 75 centimeter. Äntligen kan jag ha tighta kläder igen.

Motionerar inte

Sina 20 kilo har Natalie tappat utan motion.

– Jag är en passiv människa och undviker all fysisk aktivitet. Jag föredrar att ligga på soffan och läsa. Den enda motion som jag älskar är hemarbete, som att storstäda, diska och tvätta. Men det gör jag bara en gång i veckan.

Så åt jag innan:

Så äter jag nu:

Mina 3 bästa tips:

Ammi Bohlin

ARTIKELN HANDLAR OM