Han vandrar 450 mil för att bli smal

Steve, 39, har snart korsat USA

Foto: AP
Steve Vaught är på väg att korsa Amerika. Hittills har han gått ner 50 kilo på vägen.
HÄLSA

En vandring på 450 mil - med en kroppshydda på 195 kilo.

Steve Vaught, numera känd som Fat man walking, engagerar hela USA med sin långdragna kamp för ett sundare liv.

Det är snart ett år sedan tvåbarnspappan Steve Vaught lämnade USA:s västkust. 195 kilo tung gav han sig ut på sitt livs vandring - för att bokstavligt talat gå i från sin övervikt. Han skulle lägga rygg på 450 mil och komma fram till slutmålet New York som en smal man.

Mil för mil har han skildrat sin färd på en egen hemsida och i stad efter stad har han mötts av stöttande fans.

Har tappat 55 kilo

Fetman hade blivit den 39-årige Steves eviga ok. Han längtade tillbaka till tiden när han var en vältränad marinsoldat och till slut fick han nog.

Nu har han, efter flera hundra mil på vägarna, tappat 55 kilo och New York ligger bara 81 mil bort.

Problemen längs vägen har varit många. Hans tunga kropp har tagit mycket stryk av att belastas så hårt och tidsplanen har fått förskjutas flera gånger. Och först kände Steve sig stressad över det, men sen tänkte han om.

- Jag började ta vara på mötena med människor längs vägen istället och tillät mig att fundera på vem jag egentligen är, skriver han på sin hemsida.

Känner sig sundare

Han är långt ifrån smal ännu - men han känner sig som en sundare människa. Han vet att han kommer att fortsätta tappa i vikt - även om det inte längre är det allra viktigaste för honom. Vandringen har fungerat som en renovering av hans hela livsyn, skriver han:

- Jag brukade mäta min hälsa efter vad vågen visade. Nu mäter jad den i mental harmoni istället. Jag tror helt enkelt att arslet hänger på om man bara har huvudet och själen med sig.

Läs mer:

Karin Henriksson

ARTIKELN HANDLAR OM