Gick ner 20 kilo på tre månader

Nu tävlar Emilè Azar i Melodifestivalen

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
NU Emilès nya schlagerkropp – och självförtroende.
HÄLSA

Hårdträning fem dagar i veckan, tre timmar varje dag, och motionsgång sju dagar i veckan. Så har Emilès senaste tre månader sett ut. Träningen har gett resultat och han är redo att möta Melodifestivalens publik med gott självfötroende.

För tre månader sedan vägde Emilè Azar nästan hundra kilo. När beskedet kom att hans låt skulle vara med och tävla i Melodifestivalen ville han ändra sitt utseende.

– När jag fick veta att jag kom med så tänkte jag "nästan hundra kilo och så kommer en av mina låtar med. Det är ingen chans att jag får sjunga den", säger han.

Hårdträning

Emilè satte igång sin träning med hjälp av tyngdlyftaren Anders Bergström och började träna på hans gym med Melodifestivalen som mål.

– Jag skulle inte ha varit nöjd med mig själv. Jag ville inte ställa mig på en scen med väletablerade artister samtidigt som jag själv bara är en vanlig kille med en stor dröm.

Under tre månader har han legat i hårdträning och han räknar det till 12 pass i veckan. 20 kilo har försvunnit.

Representera låten

Drömmen har alltid varit att bli artist och nu är han på god väg. I artistbranschen är kraven väldigt höga, inte minst på hur man ser ut.

– Hundra kilo och 175 centimeter lång, det är ingen som blir artist då, säger han.

Han fortsätter förklara att halva jobbet är ju att se bra ut, och då hade han inget val. Han kände att han ville representera låten på ett bra sätt, och att det bottnar i att vara nöjd med sig själv.

– Jag kände mig lite som hos Idoljuryn när de säger "du sjunger jättebra men kom tillbaka när du gått ner 20 kilo". Jag ville göra något drastiskt.

Tid för att må bra

Det är ett hårt jobb att hålla en diet och träna hårt.

– Senast igår kväll ville jag ha en chokladkaka, men det går inte. Det är bara nyttigt som gäller nu, säger han.

Men det har varit svårt – pressen och tidspristen har gjort sitt.

– Någon gång har det blivit en korv med mos för att jag varit illa tvungen. Men det är alltid bättre att äta något än ingenting alls. När man jobbar 18 timmar så hinner man inte alltid äta rätt.

På lördag står Emilè Azar på scen för att vara med i Sveriges största musiktävling. Nerverna är lugna och självförtroendet ligger på topp.

– Jag känner ingen nervositet, jag känner glädje för att jag äntligen ska få komma ut och göra min grej.

Emilè Azar

Emilès 5 bästa tips!

Charlotte Sundberg