"Det har blivit lättare att bära kalvarna"

TV-bonden Micke coachas i viktnedgången

Foto: FOTO: TV4
Hopp i höbalarna är en av stationerna på hinderbanan som Förkväll byggt i en iskall ladugård. Viktklubbs träningsexpert Shirin Rågby Djavidi coachar.
HÄLSA

Svårt att hinna till gymet? TV-bonden Micke Larsson kan inte skylla på avståndet längre. Nu har han fått en egen hinderbana i ladan och coachas i Förkväll.

– Jag mår jättebra, säger Micke som kämpat bort ytterligare 1,8 kilo på stegräknare och halmhoppning.

TV 4-teamet med Viktklubbs experter Shirin Rågby Djavidi och Josefine Jonasson har besökt Mikael Larssons gård igen. Den här gången byggde de en hinderbana av halmbalar, foderkärl och andra fynd i ladan. Bland annat springer Micke slalom mellan hinkar i kvällens program. Själv är Micke glad över att ha lättat igen sedan bröllopet och svensexorna.

– Det har blivit lättare att röra sig och bära kalvarna när man inte måste släpa på lika mycket av sig själv, säger bonden från TV-dokumentären Bonde söker fru.

Nu är han gift och glad och hans fru tycker om honom som han är. Men fortfarande vill Micke gå ner i vikt för sin hälsas skull.

"Roligare med barnen"

Sönerna Edvard, 6 och Valter, 4, älskar hinderbanan och drar med pappa ut på motionsturer.

– Det blir ju roligare ihop med barnen. Halmbalarna klarar de bättre - jag får ont i knäna, säger Micke.

När han var barn var det lättare att hoppa i halmen.

– Numera packas de håradre. Men pappa gillade inte att vi hoppade sönder balarna.

Stegräknaren som han fick i förra avsnittet är mer hans grej. Med den kan man tävla mot sig själv i det dagliga arbetet. Den är också perfekt på långpromenad med den nya bondhustrun Marita Carlqvist som lämpligt nog med en hund i boet.

Micke ser att han tar färre steg än han trodde - 6000 per dag i snitt.

– Nu har jag ökat. Igår var vi ute med hunden i tre timmar. Synd bara att jag glömde stegräknaren hemma, säger Micke Larsson.

Idag väger han 114 kilo och för att gå ner i vikt borde han ta 10 000 steg per dag.

Kosten avgör

Problemet för Micke är att han bor på en gård och har långt till gym och upplysta promenadstråk, konstaterar hans coach Shirin Rågby Djavidi.

– Promenader efter jobbet vid 19-20-tiden funkar inte.Han måste få in motionen i sitt vardagsliv hemma på gården eller ta promenader i naturen på dagtid.

Det som hittills har varit mest avgörande för hans viktnedgång är kostförändringen.

– Nu äter han regelbundna, nyttiga måltider och tänker på vad han stoppar i sig, vilket gör stor skillnad, säger Shirin Rågby Djavidi.

Själv låter Micke peppad att fortsätta men erkänner att det nu känns svårt.

– Det är svårt att hinna ut. Målet är 107 kilo men jag vet inte om jag når dit.

Läs mer:

Maria Carlqvist