56 kilo lättare!

Louise Dahl, 29, tappade nästan halva sin vikt på två år.

HÄLSA

Det är svårt att tro att Louise Dahl vägde nästan dubbelt så mycket för två år sedan.

– Jag visste hela tiden att det fanns en tjej därunder som ville blomma ut, säger Louise Dahl, vinnare i läsartävlingen Årets Viktklubbare.

Foto: MIA CARLSSON
Louise tog med god marginal hem titeln årets Viktklubbare. Nu kan hon köpa de snygga kläder hon drömt om.

Louise Dahl, 29, vann en jordskredsseger i Aftonbladets tävling Årets Viktklubbare, och fick 44 procent av rösterna. Det strålar om henne när hon tar emot priset i form av en vårgarderob från Kappahl.

– Jag mår jättebra och är jätteglad. Idag känner jag mig stark fysiskt och psykiskt och det här blir ett sätt för mig att helt sätta punkt för övervikten, säger Louise Dahl.

Älskar kläder

Hon älskar kläder och njuter av att kunna välja och vraka bland modellerna i storlek 38-40. Det var svårare när hon hade storlek 54. Hon har gått ned från 130 till 74 kilo och hela livet är lättare. När fotona ska tas kastas många blickar och någon viskar:

– Henne har jag sett förut, det är ju den där modellen...

Det är svårt att tro att Louise Dahl vägde nästan dubbelt så mycket för bara två år sedan. Att sockersuget tog allt större plats i hennes liv, och allt mer av lönen gick till mat.

– Jag slogs av tanken att ”herregud, jag är 27 år och kan knappt springa till bussen”. Jag hade ont i fötterna och höll på att bli gammal i förtid, säger Louise Dahl.

Louise Dahl är 183 centimeter lång och var smal upp till 20-årsåldern. När hon flyttade hemifrån satte sockerbegäret in.

– Jag åt på oregelbundna tider, åt för mycket fet mat och godis och blev allt mer överviktig och asocial, säger Louise Dahl.

Stod emot sockersuget

Vändpunkten kom när hon gick med i Viktklubb och började äta regelbundna mål enligt kostrekommendationerna. Promenaderna till och från jobbet blev en självklarhet och hon började träna. Plötsligt kunde hon stå emot sockersuget och märkte att det minskade. Den riktiga kicken kom när kilona började rasa.

– Jag gick ner i snitt ett kilo i veckan. Vetskapen att det fanns en tjej där under som bara ville blomma ut fick mig att orka, säger Louise.

Kollegerna på finanskontoret har sett henne förvandlas från en trött 130-kilosviktare till ett träningsfreak och alert tjej sedan 2004. Att hon kan rida igen är lön för mödan. Sushi och fisksoppa är nya favoriträtter. Fortfarande är hon rädd att gå upp i vikt.

– Fortfarande kommer ångesten smygande om jag unnar mig något extra, även om det har blivit bättre.

Årets Viktklubbare!

Maria Carlqvist