De gifte sig – 85 kg lättare

Jan och Kristina hittade formen med Viktklubb

HÄLSA

När det romantiska bröllopet närmade sig insåg Jan och Kristina att det var nu eller aldrig.

Ett halvår och 85 kilo senare gick de nedför altargången?–?i topptrim.

Foto: Privat
SAMARBETADE MOT MÅLET Den 15 juli förra året stod Jan och Kristina inför altaret – i sina nya drömkroppar. ”Vissa blev rätt förvånade när de såg hur smala vi blivit”, säger Jan Paananen.

Trettioårsstrecket hade nyligen passerats och för Jan Paananen, från Bottnaryd utanför Jönköping, blev det den främsta anledningen till att slutligen börja se om sitt hus. Övervikten skulle bort.

Gick med i Viktklubb

– Det var en söndag i mitten av februari 2006. Jag sa till Kristina: ”Nu ska jag gå ned i vikt, och behöver din hjälp”, säger han.

Strax därefter gick de båda med i Viktklubb. Och resultaten lät inte vänta på sig.

– Vi började gå ned i vikt nästan genast. Det var fantastiskt att plötsligt kunna prova precis de bröllopskläder man ville ha.

Chockade gästerna

När den stora dagen, 15 juli 2006, väl kom och det 85 kilo lättare paret klev in i kyrkan blev flera av gästerna direkt chockade.

– Där fanns ett antal långväga vänner som vi inte hade träffat på ett tag. De blev rätt förvånande när de såg hur smala vi blivit, säger Jan Paananen.

Jans och Kristinas bästa bantartips:

Foto: Privat
Före Jan och Kristina – 85 kilo tyngre.

Gå med i Viktklubb.se!

Läs också:

Nya tips varje dag Viktjakten har varit igång sedan den 28 januari, med tips, recept och coachning varje dag. Häng på!

Viktjakten är ett samarbete mellan Aftonbladets papperstidning och Viktklubb.se. Under 30 dagar hjälper vi dig att hålla det där nyårslöftet, komma i gång med att äta bättre och röra dig mer. För erkänn, du behöver det. Köp Aftonbladet – och få tips, smala recept och coachning av Viktklubbs experter varje dag. I dag i Viktjakten:

Simon Bynert